Saftig og urtemarinert RibbeRull

Dette innlegget er en fortsettelse på den saftige ribberullen jeg lagde for snart et par år siden. Den ble veldig saftig og god, og jeg har hatt lyst til å prøve å lage den igjen flere ganger, og i går ble det gjort, men denne gangen i en urtemarinert utgave.

2,5 kg tynnribbe ble smurt inn med en urtepesto dagen før jeg surret og stekte ribba. Før jeg smurte inn ribba, skjærte jeg svoren i små ruter, og undersiden i firkanter; gjennom kjøtt og bein. For å få til en rull, er det lurt med en fleksibel ribbe.

Ribba ble altså smurt inn med en urtepesto dagen i forveien

  • 20 g timian
  • 10 g rosmarinblader
  • 40 g olivenolje
  • 40 g hvitløk
  • 10 g Provence Peppermix som består av pepper, rød paprika, løk og sennepsfrø (det var den eneste pepperen jeg hadde i hus, derfor falt valget på den)
  • 5 g salt

Dette moses med en stavmikser.

Smør ribba godt inn med urtepestoen en dag eller to i forveien. Pass på å få urtene ned i snittflatene også. Dekk ribba godt til og sett kaldt.

Ta ribba ut av kjøleskapet noen timer før den skal i ovnen. Gjerne på morgenen samme dag. Klipp opp nok tau til surringen, og gjør deg klar for endel gris. Bruk gjerne engangshansker. Å lage rull av ribba er ingen enkel sak, og den ble ikke helt jevn. Jeg ble uansett fornøyd med resultatet. At den ser hjemmelaget ut, gjør ingenting. 🙂

Ribba ble lagt i en ildfast form med svoren ned. I formen hadde jeg vann som dekket 1/4 av ribba sånn ca. Denne ble så stekt nederst i ovnen på 160 grader i en time, før jeg snudde den. Deretter ble den stekt på 180 grader i 2 timer til, mens den fortsatt ligger i vannet. Til slutt stekte jeg den på 220 grader i 30 minutter for så å prøve å få til en sprø svor med grillelementet. Da må du passe på ribba hele tiden.

Blir svoren mørk på slutten av steketiden, kan den dekkes til med et bakepapir, men bare der du synes den er for mørk.

Tauet ble litt vanskelig å fjerne uten å få med deler av svoren, men smaken på denne ribba overskygget manglende sprøe svorbiter og det ble svor nok tl alle allikevel.

Saftig urtemarinert RibbeRull

Saftig urtemarinert RibbeRull

Saftig urtemarinert RibbeRull

Saftig urtemarinert RibbeRull

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk