Vaniljeyoghurt med appelsinkuler og hvit sjokoladecrunch

Siste bidrag til Matbloggsentralens utfordring (Yoghurt og Smak) i regi av Tine er klart. Utfordringen går ut på å finne originale og interessante kombinasjoner av smaker med yoghurt naturell fra Tine.

Til 4 små porsjoner brukte jeg

 • 0,5 liter Tine Naturell yoghurt (før avrenning)
 • Frø fra 1 vaniljestang
 • 20 appelsinkuler
 • 6 ruter hvit kokesjokolade

Alt ble lagd dagen i forveien.

Etter at yoghurten var ferdig avrent, var det ca. halve boksen igjen. Dette ble så blandet med frøene fra en vaniljestang og så satt kaldt igjen.

Appelsinkulene var det mest jobb med, og til disse lagde jeg en for stor kake som bestod av

 • 2 egg
 • 2 dl sukker
 • 10 gr vaniljesukker
 • 3 dl mel
 • 14 gr bakepulver
 • 100 gr smeltet smør
 • 1,5 dl kefir
 • gul konditorfarge fra Wilton

Egg, sukker og vaniljesukker ble først pisket godt. Deretter tilsatte jeg det tørre, smeltet smør og kefir om hverandre.

Kaken ble stekt på 180 grader i 20 minutter i en liten bakepapirkledd langpanne (27 x 38 cm). Den ble satt kaldt til neste dag.

Du trenger også 200 gr. Orange Curd til appelsinkulene, og oppskriften til denne finner du her. Jeg lagde litt mer enn jeg brukte. Om du ønsker å bruke alt, avgjør du selv. Jeg var fornøyd med konsistensen på massen etter å ha iblandet 200 gr av den. Dette gir et hint av appelsinsmak på kulene, så ønskes det en sterk appelsinsmak, bør det brukes mer appelsinskall i Curden.

Smuldre kaken og bland inn 200 gr Orange Curd. Kna dette godt inn. Form kuler i ønsket størrelse. Jeg Lagde forskjellige størrelser.

Dette ble selvfølgelig mye mer enn jeg trengte til de 4 porsjonene jeg lagde. Juster mengde yoghurt, hvit sjokolade, kake og Curd etter hvor mange porsjoner du skal lage.

Kakemasse som blir til overs kan dyppes i sjokolade, eller lage Cake Pops av. Jeg fikk av en eller annen grunn problemer med sjokoladen. Kulene mine ble derfor påsprøytet sjokolade i stedet for å bli dyppet i den.

Tilbake til yoghurten min…

Stekt hvit sjokolade smaker litt karamell. Den hvite sjokoladen ble stekt på 130 grader i 20 minutter. Denne ble hakket i små biter. Dette lærte jeg på nyttårsbordet jeg var på i regi av Matbloggsentralen.

Yoghurt, kuler og hvit sjokoladecrunch ble lagt lagvis i et glass.

Dette ble en kjempegod dessert med smaker av vanilje, (litt) appelsin og et hint av karamell.

Bruker du ikke all Orange Curden, kan den brukes imellom ovennevnte lag.

Vaniljeyoghurt med appelsinkuler og hvit sjokoladecrunch

Vaniljeyoghurt med appelsinkuler og hvit sjokoladecrunch

Vaniljeyoghurt med appelsinkuler og hvit sjokoladecrunch

Vaniljeyoghurt med appelsinkuler og hvit sjokoladecrunch

Hvit sjokoladecrunch

Stekt hvit sjokolade.

Appelsinkuler

Appelsinkuler

Appelsinkuler

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk