Orange Curd har jeg hatt lyst til å prøve lenge. Da jeg kom over en oppskrift på bakemag.no, bestemte jeg meg for å prøve. Men, jeg fulgte ikke oppskriften nøye, så den ble litt mer rennende enn det jeg hadde forestilt meg. Jeg brukte 0,7 dl appelsinjuice, og i oppskriften stod det 0,5 dl… I tillegg ble den litt for sterk på smaken, så denne følte jeg at jeg ikke var helt heldig med.
Orange Curd var jo noe jeg burde få til å lage etter min egen smak, så i går prøvde jeg meg igjen. Denne gangen med planen om å bruke den i en yoghurt.
Til denne bør du ha «rørearmen» klar….
Til ca. 260 gr Curd brukte jeg
- 3 gr revet appelsinskall (ønsker du sterkere smak, bruker du mer appelsinskall)
- 1 dl appelsinjuice – 1 1/2 appelsin
- 150 gr hvitt sukker
- 50 gr brunt sukker
- 6 eggeplommer
- 40 gr smør
Kok opp alt uten eggeplommene. Skru ned varmen litt og rør inn eggeplommene en etter en når det andre har kokt opp. Visp over varmen til det tykner; ca. 5 minutter. Det skal ikke koke, så følg med.
Ta av platen, helles i en sil for å sile av appelsinskallet. Rør deretter inn det kalde smøret en bit etter en til alt har smeltet.
Settes kaldt.