Vaniljesaus – en lettvint variant

Jeg har Pavlovaproduksjon på kjøkkenet om dagen, og til den jeg har kalt Sprø Pavlova, lagde jeg en lettvint variant av vaniljesaus som ikke bare passer fint til kaker, men også til frukt og bær; hva med blåbær toppet med denne vaniljesausen til dessert.

Den lettvinte vaniljekremen/sausen ble lagd av

  • 1 boks kondensert melk
  • Frø fra ½ vaniljestang
  • 3 eggeplommer

Det kunne sikkert ha blitt godt bare å piske dette til en luftig krem, men jeg valgte å koke opp melken og vaniljefrøene. Deretter skrudde jeg ned varmen og tilsatte en og en eggeplomme under omrøring. Rør godt og sett til avkjøling når du er fornøyd med konsistensen.

Jeg prøvde å piske kremen for å få den luftigere, men det gikk ikke. Jeg skriver krem/saus, for den ble litt tynn, men den ble allikevel god på smak.

 

Vaniljesaus - en lettvint variant

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk