Da tror jeg at jeg kan avslutte min søken etter min favorittpavlova som heretter vil brukes som festkake. Jeg har funnet den.
Denne har kortere steketid og høyere varme i ovnen enn på noen av de andre jeg har lagd. I tillegg er selve kaken høyere.
Steketiden fant jeg på godt.no; Lise Finckenhagens Pavlova med bringebærkrem. Det eneste som er likt her, er navnet på kaken, steketiden og et veldig godt resultat (har ikke smakt hennes, men den høres god ut).
En Pavlova i ca. 24 cm i diameter er laget av
- 4 eggehviter
- 200 g sukker
- 5 g vaniljesukker
- 15 g maizena
- 2 ts bringebæreddik
Pisketiden i kjøkkenmaskinen er totalt 10 minutter.
Pisk eggehviter til de begynner å skumme. Tilsett litt og litt av sukker og vaniljesukker. Når det er to minutter igjen, har du i pisker du inn maizena og til slutt røres eddiken forsiktig inn for hånd.
Sprøyt marengsen i en sirkel (ønsket størrelse) i flere omganger oppå hverandre. Lag gjerne en kant på toppen, da blir det plass til flere godsaker. Jeg brukte tipp 1M for å få mønsteret.
Ovnen varmes opp på 180 grader. Når kaken settes inn skrus varmen ned til 140 grader. Jeg stekte min nederst i ovnen. Kaken ble stekt i 1 time. Etter en time skrudde jeg av ovnen og satte ovnsdøren på gløtt. Pavlovaen stod i ovnen til den var avkjølt.
Denne kaken er myk inni, så den trenger ikke hjelp av kremen for å bli myk, og den kan derfor has på like før servering.
Bringebærkremen er laget av
- 3 dl kremfløte
- 50 g sukker
- 5 g vaniljesukker
- 1 boks mascarpone (250 g)
- 250 g bringebær
- jordbær og blåbær etter ønske
- pyntes med sitronmelisse og annet godt etter eget ønske
Pisk kremfløten stiv med sukker og vaniljesukker.
Før mascarponen blandes inn i kremen, bør den røres godt. Da er den ikke så hard. Bland litt og litt av mascarponen i kremen og rør godt. Til slutt røres bringebærene inn. Knus noen mens du rører, eller før du har dem i, og spar noen til toppen.
Has på deilig Pavlova og nytes alene eller sammen med gjestene dine 🙂
Pavlova med bringebærkrem toppes med bær og frukt etter eget ønske og kanskje en Bringebær Curd som du også finner her.