Saftige, myke og kjempegode hamburgerbrød ble til etter at jeg brukte nesten lik oppskrift som til disse Nan brødene. Hamburgerbrødene ble lagd til denne kjempegode og smakfulle hamburgermiddagen.
18 små hamburgerbrød ble lagd av
- 500 g mel
- 1 ss sukker
- 2 ts salt
- 350 g yoghurt naturell (jeg brukte gresk type fra Synnøve Finden)
- 150 g smeltet smør
- 1 egg
- 50 g fersk gjær
- Sesamfrø til toppen
Bland mel, sukker og salt før du blander dette igjen med yoghurten. Elt deretter inn smeltet smør og egg før du smuldrer inn den ferske gjæren. Deigen ble eltet i 7 minutter. Deigen stod til heving i 1 time.
Lag hamburgerbrødene i ønsket størrelse, strø over sesamfrø (de sitter best hvis du pensler brødene med egg først) og stek dem på 200 grader i ca. 12 minutter. Lager du dem litt større enn det jeg gjorde, kan det hende du må steke dem litt lenger.