Hjemmelagde hamburgerbrød

Saftige, myke og kjempegode hamburgerbrød ble til etter at jeg brukte nesten lik oppskrift som til disse Nan brødene. Hamburgerbrødene ble lagd til denne kjempegode og smakfulle hamburgermiddagen.

 

18 små hamburgerbrød ble lagd av

  • 500 g mel
  • 1 ss sukker
  • 2 ts salt
  • 350 g yoghurt naturell (jeg brukte gresk type fra Synnøve Finden)
  • 150 g smeltet smør
  • 1 egg
  • 50 g fersk gjær
  • Sesamfrø til toppen

Bland mel, sukker og salt før du blander dette igjen med yoghurten. Elt deretter inn smeltet smør og egg før du smuldrer inn den ferske gjæren. Deigen ble eltet i 7 minutter. Deigen stod til heving i 1 time.

Lag hamburgerbrødene i ønsket størrelse, strø over sesamfrø (de sitter best hvis du pensler brødene med egg først) og stek dem på 200 grader i ca. 12 minutter. Lager du dem litt større enn det jeg gjorde, kan det hende du må steke dem litt lenger.

 

Hamburgerbrød Hamburgerbrød

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?