Vaniljekake langpanne med lettvint ostekrem – denne kaken lagde jeg til et 50-årslag som vi var i i midten av februar.
Ønsket for kake var enten kremkake eller ostekake, og med denne kombinasjonen følte jeg at jeg kunne innfri begge ønskene på et fat.
Kaken er lagd i den liten langpanne str. 30 x 40 cm og den er laget av
- 200 g romtemperert smør
- 300 g sukker
- 3 ts vaniljesukker
- 4 egg
- 300 g mel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 2 dl kefir
Pisk smør, sukker, vaniljesukker lyst og luftig. Pisk deretter inn ett og ett egg.
Nå kan mel, bakepulver, natron og kefir tilsettes om hverandre.
Røren has i en bakepairkledd langpanne.
Kaken stekes midt i ovnen på 170 grader i ca. 40 min.. Da det er forskjell på stekeovnene, anbefaler jeg å sjekke kaken etter at det har gått 30 min.
Kanskje Dynk
Kaken er saftig, men det skader ikke å dynke kaken litt. Jeg dynket med utvannet jordbærsyltetøy. Bruk ønsket mengde syltetøy og bland ut med oppkokt vann.
Kremen er laget av
- 7,5 dl kremfløte
- 200 g phialdelphia
- 2 ts vaniljesukker
- 6 ss sukker
Piskes til luftig krem.
Pyntes med bær og ev. ristede mandler.
Jeg glemte av mandlene i ovnen, så disse fikk dessverre ikke være med på fest.