Pikekyss

Pikekyss – Jeg husker pikekyss fra min barndom. Disse rosa, gule og hvite som man fikk kjøpt i pose i matbutikken. Jeg var i syvende himmel de gangene jeg fikk dette som lørdagsgodteri.

Marengs finner du mange variasjoner av på bloggen som f.eks. disse med salt, og denne gangen valgte jeg å lage helt vanlige pikekyss til fjorårets juledessert – riskrem.

Disse pikekyssene er lagd av, og størrelsen du lager avgjør antallet du får

  • 3 eggehviter
  • 150 g melis
  • 2 ts vaniljesukker

Sett ovnen på 180 grader. Temperaturen senkes til 100 grader når marengsen settes inn.

Eggehviter ble først pisket i ca. tre minutter, før jeg hadde i siktet melis og vaniljesukker. Deretter lot jeg kjøkkenmaskinen gå til jeg var fornøyd med konsistensen. Dette tar gjerne 10 minutter +.

Marengsen ble så hatt i en sprøytepose med ønsket tip. Jeg lagde store og små kyss på et bakepapirkledd stekebrett.

Marengsen ble stekt/tørket på 100 grader midt i ovnen i 1 time. Etter en time skrudde jeg ned varmen til 80 grader og lot de stå i en time til = 2 timer. Deretter lot jeg disse stå i ovnen i til denne var avkjølt.

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?