Pikekyss – Jeg husker pikekyss fra min barndom. Disse rosa, gule og hvite som man fikk kjøpt i pose i matbutikken. Jeg var i syvende himmel de gangene jeg fikk dette som lørdagsgodteri.
Marengs finner du mange variasjoner av på bloggen som f.eks. disse med salt, og denne gangen valgte jeg å lage helt vanlige pikekyss til fjorårets juledessert – riskrem.
Disse pikekyssene er lagd av, og størrelsen du lager avgjør antallet du får
- 3 eggehviter
- 150 g melis
- 2 ts vaniljesukker
Sett ovnen på 180 grader. Temperaturen senkes til 100 grader når marengsen settes inn.
Eggehviter ble først pisket i ca. tre minutter, før jeg hadde i siktet melis og vaniljesukker. Deretter lot jeg kjøkkenmaskinen gå til jeg var fornøyd med konsistensen. Dette tar gjerne 10 minutter +.
Marengsen ble så hatt i en sprøytepose med ønsket tip. Jeg lagde store og små kyss på et bakepapirkledd stekebrett.
Marengsen ble stekt/tørket på 100 grader midt i ovnen i 1 time. Etter en time skrudde jeg ned varmen til 80 grader og lot de stå i en time til = 2 timer. Deretter lot jeg disse stå i ovnen i til denne var avkjølt.