Brownie med vaniljeostekrem – denne har jeg lagt ut i en større versjon, og da den ble populær, og fikk jeg lyst til å prøve den i en mindre størrelse som kan deles mellom deg og en du er glad i (noen ganger).
Da jeg lagde kaken i langpannen, trengte den bare en steketid på 40 minutter. Denne gangen derimot, trengte den hele 70 minutter i ovnen. Du kan tro jeg ble usikker på om den i det hele tatt ville bli ferdig og om at hele prosjektet hadde vært mislykket.
Brownien er laget av
- 100 g smeltet smør
- 200 g melkesjokolade
- 2 egg
- 80 g brun farin
- 30 g mørk sirup
- 50 g mel
- 1/2 ts bakepulver
Smelt smøret og sirupen, ta kjelen av varmen og ha sjokoladen oppi. Rør til sjokoladen har smeltet. Avkjøles litt.
Pisk eggene med brun farin til det er oppløst og blandingen er blitt lysere. Det trenger ikke bli eggedosis.
Pisk inn sjokoladesmøret, mel og bakepulver.
Fordel blandingen i en bakepapirkledd form (både bunn og kanter). Jeg brukte en for på størrelse 15 cm i diamenter
Vaniljeostekremen
- 250 g vaniljekrem (kjøpt)
- 100 g romtemperert Phladelphia
- 2 ts vaniljesukker
- 50 g sukker
Alt piskes godt til fløyelsmyk blanding.
Jeg hadde dette i en sprøytepose og fordelte vanljeostekremen i form av dype streker oppi brownie-røra. Til slutt brukte jeg en gaffel for å lage et mønster. Pass på å ikke blande smakene for mye, eller at vaniljeostemassen havner helt i bunnen.
Stekes midt i ovnen på 170 grader i ca. 70 minutter. Kaken skal disse og virke ustekt når den tas ut av ovnen.
Avkjøles før den settes i kjøleskapet for å stivne i noen timer.