I går lagde jeg en ostekake på Oreobunn, en kake jeg har tenkt litt på å prøve en stund, og da jeg lagde denne Blåbærterten med ingefær, fant jeg ut hvordan jeg ville lage bunnen av Oreo.
Etter å ha sett endel på Kakekrigen i de siste ukene, var jeg overbevist om at jeg måtte ha noe med syre i kaken, og hadde dermed bringebær i noen og blåbær i andre. Jeg måtte jo smake på begge, og jeg likte de med blåbær i best.
Oppskrift på 12 porsjonsostekaker på Oreobunn
Bunnen
- 200 g Oreo (uten fyllet)
- 100 g mel
- 50 g brunt sukker
- 1 ts bakepulver
- 100 g romtemperert smør
- 1 egg
- 25 g revet 70% sjokolade
Pulveriser Oreo med stavmikseren. Bland Oreo med mel, brunt sukker og bakepulver. Rør deretter inn det romtempererte smøret, egget og den revne sjokoladen. Settes kaldt i 30 minutter eller mer før du fordeler bunnen i former.
Jeg brukte store muffinsformer til dette.
Bunnen ble ganske tykk, så ønskes tynnere bunn, blir det flere enn 12 kaker.
Bær
- Blåbær
- Bringebær
Det er ikke plass til så mange bær i hver kake, så du trenger ikke så mange av hver. Jeg hadde 5 blåbær i de med bare blåbær og 2 bringebær (kommer an på hvor store de er), i de med bringebær.
Jo flere bær i kaken, jo mindre ostemasse trenger du. Med 5 blåbær eller 2 bringebær i hver kake, er mengde ostemasse nedenfor nok. Bruker du mindre eller flere bær, kan det hende du må justere ostemassen.
Ostekaken
- 3 egg
- 100 g sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 220 g romtemperert Philadelphia (eller annen naturell ost)
Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Pisk til slutt inn den romtempererte osten.
Legg ønsket mengde bær oppi før du fordeler ostemassen over.
Kakene stekes litt under midt i ovnen på 170 grader i 30 minutter.