Sjokoladekake – lettvint og god kake som oppleves på forskjellige måter, romtemperert eller kald.
For min del, vant den fløyelsmyke og lune romtempererte utgaven glatt over den harde kjøleskapskalde utgaven.
Denne kaken er en mindre variant av den populære sjokoladekaken med ingefærøl som du også finner her inne.
Kaken på bildet er stekt i en 18 cm form, men den kan fint lages i en enda mindre form om du ønsker det. Husk bare å justere steketiden deretter.
Kaken er laget av
- 50 g smeltet smør
- 50 g melkesjokolade (bruk mørkere om du ønsker det)
- 50 g brun farin
- 1 ts vaniljesukker
- 1 egg
- 1 eggeplomme
- 60 g mel
- 1/2 ts bakepulver
- 10 g bakekakao
- 0,5 dl ingefærøl (jeg brukte med alkohol)
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og smelt sjokoladen i det varme smøret. Pisk farinen, vaniljesukker og egg lyst og luftig. Tilsett det tørre (mel, bakepulver og kakao) og det våte (sjokoladesmør og ingefær) om hverandre.
Ha røren i en bakepapirkledd form str. og stek midt i ovnen på 180 grader i ca. 25 minutter.
Kremen ble laget av
- 100 g romtemperert smør
- 2 ss sterk kaffe
- 10 g bakekakao
- 100 g melis
Alt piskes luftig og has på avkjølt/romtemperert kake.
Liten kake = rask avkjøling.