Påskefyrste måtte til. Jeg lagde julefyrste til jul i fjor, og nå altså fyrstekake til påske = påskefyrste.
Jeg hadde i appelsinjuice, og fyllet smakte sitrus før jeg hadde det i kaken, men ferdigstekt fyll smakte ikke så mye sitrus. Lager du denne kaken for appelsinsmaken sin del, bør du ha i zest fra 1 appelsin i kaken.
Påskefyrsten er stekt i en for på 22 cm i diameter, og den er laget av
- 125 g romtemperert smør
- 200 g mel
- 2 ts bakepulver
- 125 g sukker
- 1 egg
Kna alle ingrediensene godt sammen. Settes kaldt i noen timer eller over natta.
Lag fyllet
- 200 g ristede mandler – males (jeg gjorde det med stavmikser)
- 150 g marsipan – jeg brukte den med 50% mandler
- 1 dl ferskpresset appelsinjuice (som nevnt ovenfor – bruk zest også om du ønsker hint av appelsinsmak)
- 50 g melis
- 1 klype salt
- Jeg brukte også 300 g vaniljekrem (av typen kjøpt)
Elt alt, foruten vaniljekremen, godt sammen til en seig masse.
Kle formen med bakepapir og fordel deigen i formen. Bunnen og oppover langs kantene. Spar noe av deigen til toppen av kaken.
Denne deigen smuler lett, så jeg innrømmer at den legges i formen som et puslespill = formen dekkes litt og litt av gangen. Det samme gjelder toppen av kaken.
Fordel fyllet i formen etter at deigen er fordelt. Smør deretter vaniljekrem på toppen før du til slutt fordeler deig over her igjen.
Påskefyrsten ble stekt midt i ovnen på 170 grader i 1 time.
Denne påskefyrsten smaker veldig godt med krem på. Bruker du samme mengde vaniljekrem som jeg, kan resten av vaniljekremen blandes med stivpisket kremfløte og serveres til.