Saftig og luftig sjokoladekake i langpanne med…

Saftig og luftig sjokoladekake i langpanne med… ingefærøl.

Nok en saftig og luftig sjokoladekake er bakt her i huset. Jeg planla å bake med Cola og denne oppskriften til denne kaken er hentet fra denne sjokoladekaken med melkesjokolade.

Da jeg plutselig fikk det for meg å bake kaken en fredags kveld, manglet jeg både melkesjokolade og Cola. What to do?
I bakeskuffen hadde jeg 1 stk. 70% sjokolade og 1 stk. hvit sjokolade, og jeg bestemte meg for at dette ville bli en god erstatning for melkesjokoladen.
Erstatningen for colaen falt på ingefærøl med 4% alkohol…

Kaken er best romtemperert. Vil tørre å påstå at romtemperert kake og kjøleskapskald kake er to vidt forskjellige kaker.

Saftig og luftig sjokoladekake i liten langpanne, ca. 30 x 40 cm

 • 200 g smeltet smør
 • 200 g smeltet melkesjokolade eller kombinasjonen med smeltet 100 g 70% og 100 g hvit kokesjokolade
 • 200 g brun farin
 • 2 ts vaniljesukker
 • 4 egg
 • 2 eggeplommer
 • 250 g mel
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts natron
 • 30 g bakekakao
 • 2 dl ingefærøl eller cola om du ønsker å prøve det

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og smelt sjokoladen i det varme smøret. Pisk farinen, vaniljesukker og egg lyst og luftig. Tilsett det tørre (mel, bakepulver, natron og kakao) og det våte (sjokoladesmør og ingefær eller cola) om hverandre.

Ha røren i en bakepapirkledd form og stek midt i ovnen på 180 grader i 20 – 30 minutter. I min ovn er den ferdig etter 25 minutter, men siden alle ovner er forskjellige, skriver jeg en litt «videre» steketid.

Sjokoladekremen ble laget av

 • 350 g romtemperert/mykt smør
 • 2 eggeplommer
 • 0,5 dl sterk kaffe (eller mild om du skulle ønske dette)
 • 50 g bakekakao
 • 400 g melis

Pisk mykt smør, eggeplommer og kaffe godt. Pisk deretter inn kakaoen og til slutt melisen. Ikke pisk for mye etter at du har hatt i melisen. Da risikerer du en lysere krem, om du ikke skulle ønske det.

«Hvorfor cola?» ble jeg spurt om. Hvorfor ikke prøve noe annet, tenker jeg. Nå vet jeg at det ikke er «farlig» å bruke andre ting om jeg ikke skulle ha kefir eller om jeg ikke skulle ha melkesjokolade.
Ville jeg prøvd med solo i denne kaken? Noen liker kombinasjonen appelsin og sjokolade, så jeg tror det ville bli like bra resultat av dette. Ville jeg prøvd med eplemost? Jepp. Hvorfor ikke. Øl? Joda, ser ikke bort fra det heller.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk