Jeg har hatt lyst til å prøve en melkesjokoladekake en stund nå, og nå fikk jeg altså tid til å prøve meg på denne.
Denne kaken ble mild, luftig og saftig (alle gode ting er tre…), og jeg tror den kommer til å bli manges favoritt.
Hva man har på kaken, kommer an på hva man liker. Jeg pynter ofte med friske bær, men denne gangen valgte jeg å prøve meg med litt forskjellig sukkerstæsj. Det ble i hvert fall et fargerikt kakefat.
Til denne langpannekaken brukte jeg
- 300 g brun farin
- 6 egg
- 3 eggeplommer
- 400 g mel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 30 g bakekakao
- 300 g smeltet smør
- 300 g smeltet melkesjokolade
- 3 dl kefir
Smelt smøret i en kjele. Ta den av platen og smelt sjokoladen i det varme smøret.
Pisk farin, egg og plommer godt og luftig. Tilsett det tørre (mel, bakepulver, natron og kakao) og det våte (sjokoladesmør og kefir) om hverandre.
Ha røren i en bakepapirkledd langpanne og stek midt i ovnen på 180 grader i ca. 30 minutter.
Kaken kan fryses.
Kaken ble toppet med en god sjokoladekrem lagd av
- 200 g smeltet smør
- 200 g melkesjokolade
- 4 ss kakao
- 1 dl kremfløte
- 0,5 dl sterk kaffe
- 600 g melis
- 3 ts vaniljesukker
Smelte smøret. Ta kjelen av platen og rør inn sjokoladen til den smelter. Hell oppi den varme kaffen og rør godt.
Hell sjokolade-kaffe-smøret i kjøkkenmaskinen og pisk dette med kakao, kremfløte, melis og vaniljesukker.
Has på avkjølt kake.
Vi liker kaken best når den er romtemperert.