Det måtte bakes en sjokoladekake til i helgen… Denne saftige kaken er med Nugatti, og den smakte godt av husets populære sjokoladepålegg.
Denne kaken hadde forskjellig smak når den var romtemperert og kjøleskapskald. Den ble mye søtere i smaken når den var kald. Fersk og romtempert kake var mindre søt. Jeg likte kaken best når den var romtemperert, mens andre likte den best når den var kjøleskapskald.
Selv om kaken er perfekt i seg selv, lagde jeg også en fløyelsmyk nugattikrem (når den er romtemperert) til kaken. Det holder med et tynt lag av denne på toppen av kaken.
Denne saftige sjokoladekaken er lagd i en liten langpanne i str. 27 x 38 cm, og den ble lagd av
- 150 g brun farin
- 4 egg
- 200 g mel
- 1/2 ts bakepulver
- 1/2 ts natron
- 15 g bakekakao
- 150 g smeltet smør
- 1,5 dl kefir
- 1 boks Nugatti (500 g)
Pisk farin og egg til en luftig eggedosis. Ha i det tørre (mel, natron, bakepulver og kakao) og våte (smør og kefir) om hverandre. Ha Nugattien i til slutt.
Kaken stekes i en bakepapirkledd liten langpanne midt i ovnen på 180 grader i ca. 30 – 35 minutter.
Anbefaler å smake på kaken før du bestemmer deg for å lage kremen, for denne kaken er veldig god uten noe på også. Hvorfor deler jeg da kremen? Det kunne jo hende du syntes kaken er mye bedre med denne kremen.
Den fløyelsmyke Nugattikremen er lagd av
- 3 dl kremfløte
- 100 g 70% kokesjokolade
- 1 boks Nugatti (500 g)
Kok opp fløten. Ta kjelen til side og rør inn sjokoladen. Når sjokoladen har smeltet, røres Nugattien inn. Avkjøles slik at den blir tykkere i konsistensen før den has på avkjølt kake.
Nei, dette er ikke et sponset innlegg.