Småkaker med sjokolade og banan
Har du bananer til overs, er det mye du kan bruke disse til, som f.eks. smoothie, kake, muffins eller cookies.
Bananene kan også fryses. Del dem i biter, legg dem i fryseren og ta dem fram ved behov til enten bakst eller f.eks. smoothies.
20 stk. luftige og myke cookies eller småkaker med sjokolade og banan om du vil, ble lagd av
- 100 g romtemperert smør
- 200 g brun farin
- 1 ts vaniljesukker
- 2 egg
- 200 g mel
- 1 ts bakepulver
- 150 g most banan
- 200 g melkesjokolade i biter
Pisk romtemperert smør, brun farin og vaniljesukker godt. Pisk inn ett og ett egg, før du har i mel og bakepulver. Mos bananen, pisk inn denne og ha i sjokoladen til slutt.
Settes kaldt i ca. en time før de stekes.
Jeg bruke en spiseskje for fordeling av røren på et bakepapirkledd stekebrett. Ha litt plass mellom hver, for de flater ut under steketiden.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 10 – 12 minutter.
Kanskje det hadde vært godt med litt iskrem mellom to kaker = en banan, sjokolade og vanilje-sandwich.