Troika-kake

Troika-sjokolade er ikke en av mine favoritter, men en annen her i huset liker denne sjokoladen veldig godt. Jeg har tidligere laget en Troikakake og som jeg har delt her inne, men nå fikk jeg lyst til å prøve en ny Troika-inspirert kake med mandelbunn og sjokolademousse.

Prosjekt Troika-kake bestod av mandelbunn, bringebærgele og sjokolademousse. Fortsatt syntes jeg ikke denne kombinasjonen stod til terningkast 6 etter min smak, men det var morsomt å prøve denne varianten. Inspirert av denne Troika-kaken igjen, kommer det en ny mai-kake på bloggen etterhvert. Den ser i hvert fall bra ut inni hodet mitt 🙂

Nå har jeg snakket denne kaken litt ned, men selv om jeg ikke liker denne smakskombinasjonen så godt, er det jo mange der ute som gjør det, og derfor velger jeg å dele denne kaken.

Kaken er laget i en form str. 20 cm i diameter.

Mandelbunnen til denne Troika-kaken er laget av

 • 150 g ristede mandler
 • 100 g sukker
 • 2 eggehviter

Rist mandlene i ovnen på 180 grader i 10 – 15 minutter. Avkjøles før de “males” med stavmikseren. Fin- eller grovmalt – det bestemmer du.

Pisk eggehvitene til en luftig marengs; Start med å piske til de skummer og deretter har du litt og litt sukker i. Den trenger ikke være helt stiv.

Bland de malte mandlene med den luftige marengsen, og ha røren i en bakepapirkledd form – 20 cm i diameter. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 25 minutter.

Avkjøles.

Geléen til kaken er laget av

 • 300 g bringebær
 • 100 g sukker
 • 3 plater gelatin

Legg gelatinen i bløt etter anvisning på pakken.

Lag puré av bringebærene og sil dem fri for frø. Kok opp bringebærsaften med sukker. Putre til sukkeret er oppløst. Ta kjelen av varmen.
Klem vannet av gelatinen og rør den inn i den varme blandingen.

Jeg ville unngå at geléen trakk inn i kakebunnen, og valgte derfor å sette den kaldt til den begynte å stivne.

Planen var å få geléen fint til inni kaken, og dette løste jeg ved å lage en ring med stiv plast i kakebunnen. Se bilde nedenfor.
Når jeg var fornøyd med konsistensen på geléen og var trygg på at den ikke ville trekke ned i kakebunnen, fordelte jeg den inni ringen jeg hadde laget.

Kaken ble satt kaldt i påvente av at geléen skulle stivne. Når den har stivnet, lager du sjokolademousse.

Tips: Løsne på kakeformen og legg stivt plast langs kanten på innsiden av formen. Dette for at formen skal være lettere å løsne fra moussen. Huske å låse kakeformen/ringen igjen.

Om du skal bruke denne geléen til et annet formål enn inni kaken på denne måten (eks. på toppen av en kake), kan du bruke litt mindre gelatin. Mulig jeg hadde klart meg med litt mindre her også, men jeg valgte å bruke den mengden for å få den fast i fisken.

Sjokolademousse til Troika-kaken er laget av

 • 2 plater gelatin
 • 100 g 70% sjokolade eller annen sjokolade om du ønsker det
 • 1,5 dl kremfløte
 • 1 eggeplommer
 • 1 eggehvite
 • 4 ss sukker (ev. mindre sukker om du bruker en søtere sjokolade)
 • 2-3  ss kokvarmt vann til å smelte gelatinen

Litt feilberegning og dårlig øyemål til hva det ville bli plass til i formen, gjorde at jeg lagde for mye sjokolademousse. Oppskriften ovenfor er halvert ut fra det jeg opprinnelig lagde.

Smelt sjokoladen over vannbad.

Legg gelatinen i bløt etter anvisning på pakken.

Pisk eggehviten til en luftig og stiv marengs; Start med å piske til den skummer og deretter har du litt og litt sukker i.

Pisk kremfløte og eggeplomme til krem.
Klem vannet av gelatinen og smelt den med kokvarmt vann. Pisk inn smeltet gelatin.
Rør deretter inn den smeltede sjokoladen.
Til slutt rører du inn den stivpiskede eggehviten.

Før du heller moussen over kaken, sørg for å ha stivt plast på innsiden av kakeformen. Husk også å fjerne plasten som holder geléen på plass (om du har valgt samme løsning som meg). Dette gjør du enkelt ved hjelp av en kniv – skjær den løs.

Hell sjokoladmousse over gele og mandelbunn. Sett kaldt til den stivner.

Pynt Troika-kake med det du måtte ønske. Planen min var å lage en knallrød glaze, men den endte opp med ristede mandelskiver og blåbær. Ble fint det også.

Troikakake - mandelbunn og sjokolademousse - Oppskrift Idefull - Inspirert av Tove Holter

Troikakake - mandelbunn og sjokolademousse - Oppskrift Idefull - Inspirert av Tove Holter

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk