Rullekake med rabarbra ble skikkelig godt og det var det ikke bare jeg som synes.
Da vi besøkte svigermor i ferien, viste hun fram sin rabarbra som hadde kommet opp for andre gang i år. Tilbudet om nyutsprungen rabarbra gjorde at jeg måtte endre planene om hvilken smak neste rullekake ut skulle få, men etter dette smakfulle resultatet, gjorde det ingenting.
Bunnen er inspirert av denne rullekakeoppskriften med jordbær, krem toppet med Honni korn.
Lag rabarbrasyltetøyet først
Jeg har valgt å lage et ganske syrlig syltetøy. Dette fordi det er sukker både i og på bunnen, og at jeg liker det best når det er ganske så syrlig.
- 250 g renset rabarbra i små biter
- 125 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
Del renset rabarbra i små biter. Kok opp ingrediensene og la koke til ønsket konsistens. Jeg lot dette koke i 20 minutter. Ønsker du et mer flytende rabarbrasyltetøy sånn at det kan trekke mer inn i kaken, løser du dette med litt vann eller kanskje litt eplejuice.
For et mer spennende syltetøy, kan du tilsette ingefær og kanskje litt kanel. Eller hva med noen eplebiter i sammen med rabarbraen som svigermor gjorde i sin rabarbrakake?
Rullekake med rabarbra er laget av
- 3 egg
- 120 g sukker
- 100 g mel
- 1/2 ts bakepulver
- 1 ss kanel
Pisk eggedosis av egg og sukker. Vend inn siktet mel, bakepulver og kanel (jeg pisket det inn, og det gikk fint).
Dekk et stekebrett med bakepapir. Pensle dette med smør for lettere å fjerne det etterpå.
Fordel røren på penslet bakepapir og stek kaken midt i ovnen på 210 grader i ca. 10 minutter.
Mens kaken er i ovnen gjør du klart for ferdigstekt kake på benken.
Legg et bakepapir på benken. Strø litt sukker på bakepapiret hvor kaken skal ligge.
Hvelv ferdigstekt kake på bakepapiret som ligger klart på benken.
Fjern bakepapiret (bunnen av kaken) og smør på rabarbrasyltetøyet. Rull sammen og nyt ferdig rullekake med rabarbra sammen med krem og kanskje noen jordbær.