Suksessterte med bringebærgelé

Suksessterte er en veldig populær kake her inne, og jeg har laget mange forskjellige varianter av denne kaken. Suksessterte med bingebærgele er et tips til hvordan servere kaken på en litt annen måte, og nå er den i selskap her inne med suksessterte rund kake, tallkake, smashing julesuksess, konfekt, makron og i kombinasjon med Pavlova. Den siste varianten, har jeg fått litt pepper for. Man skal visstnok ikke «kødde med» to gode kaker!

I forbindelse med de forskjellige variantene, har jeg hatt behov for å finne løsninger for kremen, samtidig som jeg har fundert på hvordan man kan lettere kan får til denne kremen.
Konklusjonen til nå, er å vente med å piske inn romtemperert smør til eggeblandingen er kjøleskapskald, altså ikke bare litt avkjølt. Jeg har også laget kremen med kremost og gelatin. Dette for at den skulle holde formen lenger fordi jeg visste at den skulle stå ute noen timer. Suksessterte finner du også som konfekt, og her har jeg brukt marshmellows for at kremen skulle holde formen.

Jeg har alltid vært opptatt av å røre i fløte-eggeblandingen og å aldri la denne koke underveis til å bli tykkere. Etter å ha lest flere steder at det anbefales å la blandingen koke for å tykne, ble jeg nysgjerrig på om dette med at eggeplommene blir til eggerøre om man koker den, bare er tull. Dermed måtte det testes. Det er ikke tull. Jeg lot testblandingen koke/putre i ca. 1 minutt under konstant omrøring, og deler av blandingen ble til en masse som minnet om eggerøre. Se bilder nedenfor.

Kremen som du ser på bildet, ble det litt for mye smør i, og oppskriften på denne er ikke verdt å nevne. Bruk din krem eller den jeg har skrevet om tidligere og som du finner nedenfor.

Bunnen til sukessterte med bringebærgelé er laget i en kakeform som er 24 cm i diameter og består av

 • 500 g ristede mandler
 • 400 g sukker
 • 6 eggehviter

Rist mandlene på et bakepapirkledd stekebrett midt i ovnen på 180 grader i 15 – 20 minutter. Avkjøles.
Mal mandlene med stavmikser eller kvern.

Pisk eggehvitene til luftig marengs med sukkeret. Eggehvitene piskes til de skummer, og så har du i litt og litt av sukkeret underveis i piskingen.

Vend inn de malte mandlene når marengsen er ferdig. Røra skal være av mere flytende marengs-mandel-blanding enn en stiv blanding (om du skjønner). Er røra for stiv, kan dette lett fikses ved å røre for hånd i røra til den endrer konsistens. (Etter en mislykket kakebunn pga konsistensen på røra, sjekket jeg youtube for å se hvordan konsistensen egentlig skulle være. Det viste seg at den første røra var for stiv, derfor en litt detaljert beskrivelse av røra.)

Kle formen med bakepapir langs kantene og bunnen om du ikke bruker lik form som meg. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 45 minutter. Følg med. Alle ovner er forskjellige.

Kremen er laget av

 • 2,5 dl kremfløte
 • 250 g sukker
 • 3 ts vaniljesukker
 • 6 eggeplommer
 • 150 g romtemperert smør i biter

Kok opp fløte, sukker og vaniljesukker under omrøring. La det koke til sukkeret er oppløst. Ta kjelen av varmen og pisk inn en og en eggeplomme. Når alle eggeplommene er innrørte, har du kjelen på varmen igjen og rører rundt mens blandingen tykner litt. Ikke la den koke.
Siles før den settes kaldt.
Husk å sette smøret på kjøkkenbenken for at det skal bli romtemperert/mykt.
Kald kremblanding piskes stiv med det romtempererte smøret med en mikser/kjøkkenmaskin før den has på kaken.

Geléen til denne kaken er laget av

 • 700 g Bringebær
 • 200 g sukker
 • 3 plater gelatin (jeg valgte såpass lite for at geléen ikke skulle bli altfor stiv, men mer en tykk bringebærsaus)

Legg gelatinen i bløt etter anvisning på pakken.

Mos og sil bærene for frø. Kok opp bringebærmos med sukker. Når sukkeret er oppløst, ta kjelen av varmen, klem vannet av gelatinen og rør den inn.
Settes til avkjøling.

Planen var å lage en grop til geléen av smørkremen, men nå hadde det seg sånn at kaken sank litt sammen på midten og dermed fikk jeg gratis hjelp til gelégropen.

Når alt var klart for montering…

Avkjølt kakebunn ble smurt inn med litt av smørkremen. Deretter fordelte jeg geléen utover og satte den kaldt for at den skulle stivne. Når geléen var stivnet, pyntet jeg kaken med resten av kremen, bær og sitronmelisse. Topp også gjerne med ristede mandelskiver og kanskje litt sjokolade.

Kaken falt i smak.

Suksessterte med bringebaergele - Oppskrift Idefull - Inspirert av Tove Holter

Suksessterte med bringebaergele - Oppskrift Idefull - Inspirert av Tove Holter

Suksessterte med bringebaergele - Oppskrift Idefull - Inspirert av Tove Holter

Nedenfor ser du hvordan fløte-eggeblandingen ble etter at jeg hadde latt den koke litt.

Suksesstertekrem - Oppskrift Idefull - Inspirert av Tove Holter

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk