Her holder jeg på med øving til finalen i SALMAchef til helgen, og da blir det litt forskjellig godt til overs som kan brukes til noe annet enn SommerSalma på ertepure (som er bidraget mitt i finalen). Denne gangen fikk jeg lyst til å bruke litt av loffen til en toast.
Trøffelen har jeg hatt i kjøleskapet en stund. Den har stått der i påvente av at jeg skal finne på noe med den, og nå følte jeg at tiden var inne. Smaken av trøffel tar meg tilbake til gode minner fra Italia, og dette pusterommet var akkurat det jeg trengte nå.
Til TrøffelToast for en person brukte jeg
- 4 tynne skiver spiralloff
- Tine naturell smøreost
- Trøffel, tynne skiver (litt over halve)
- Norvegia fyldig ost
- 1 tomat i skiver
Jeg hadde alt lagvis mellom to x to skiver loff.
Mengdemessig blir dette en sånn kombinasjon av hvor mye man selv ønsker.
Smaksmessig, skulle jeg nok brukt mer av trøffelen. Men, det ville sikkert vært billigere, og lettere å få fram smaken av trøffel hvis jeg hadde rørt inn trøffel-olje i smøreosten før jeg hadde den på loffen. Det blir neste gang 🙂
Stekes i toast-jern til osten er smeltet, eller den har oppnådd ønsket brunfarge og sprøhet.