Jeg deltok i finalen i SalmaChef i helgen, og selv om helgen var fylt med Salma, hindret det meg ikke i å få lyst på det til middag i dag.
På bloggen min er det visstnok 28 oppskrifter med Salma, oppskrifter eller tips om hvordan man kan bruke Salma. At det var så mange, var jeg ikke klar over, og dette ble jeg gjort oppmerksom på i helgen. Da vi skulle dra, foreslo noen at jeg burde gå for 100 oppskrifter. Dette har nå kvernet rundt i hodet mitt (takk, Ingveig…), men 100 stk. er ganske mange. Kanskje jeg skal gå for 50? Vi får se 🙂
Pannekysset Salma med smørstekt potet og nepe blir oppskrift nr. 29, og til 3 porsjoner brukte jeg
- 6 poteter (kokte)
- 120 gr nepe
- 4 fedd hvitløk
- smør (mengde etter ønske)
- salt (mengde etter ønske)
- Salma
- 1 gul gulrot (ja, gul)
- 1 oransje gulrot
- litt kål
- vårløk til pynt
Jeg kokte potetene og delte dem i biter. Nepene ble også delt i biter, og hvitløken hakket. Dette ble så stekt i smør til de fikk en fin farge.
Gulrot og kål ble revet, for så å bli blandet til en fargerik råkostsalat. Jeg fant en pakke med gule, oransje og lilla gulrøtter i butikken i dag. Denne måtte kunne brukes til noe.
Salmaen ble skjært i skiver og den var så vidt innom stekepannen før den havnet på tallerkenen = pannekysset 🙂
Toppet deretter alt med vårløk.