Tomat- og gulrotsuppe

I dag er det kjøttfri mandag. I huset vårt er det færre tilhengere av den dagen enn det er av kjøttfulle dager, men de vet hvorfor jeg prøver å gjennomføre det, og klager ikke.

Forrige mandag hadde vi tomat- og gulrotsuppe. En enkel suppe som ikke ble av den fløyelsmyke slaget, mye pga alle gulrotbitene i suppa.

Suppa ble servert med pesto- og avocadosnurrer. Kjempegode med mye smør.

Til 4 små porsjoner brukte jeg

  • 200 g rødløk
  • 30 g hvitløk
  • 450 g gulrot
  • 800 g friske tomater
  • 1 boks hakkede tomater (400 g)
  • 1 potte basilikum
  • 1,5 dl olivenolje
  • 4 dl vann
  • smak til med salt

Jeg hadde alt uten olivenolje, vann, salt og de allerede hakkede tomatene (fra boksen) i en foodprosessor og finhakket alt. Deretter hadde jeg nesten alt (inkludert vann, olje og hakkede tomater, men ikke saltet) i en kjele. Dette kokte i 30 minutter. Deretter brukte jeg stavmikseren for å mose suppa mest mulig, men som nevnt ovenfor, var dette ikke noen fløyelsmyk suppe.

Smak til med salt.

Vil du også servere denne suppa sammen med pesto- og avocadosnurrene, må du begynne med deigen til disse først.

 

Tomat- og gulrotsuppe

Pesto- og avocadosnurr

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk