I dag er det kjøttfri mandag. I huset vårt er det færre tilhengere av den dagen enn det er av kjøttfulle dager, men de vet hvorfor jeg prøver å gjennomføre det, og klager ikke.
Forrige mandag hadde vi tomat- og gulrotsuppe. En enkel suppe som ikke ble av den fløyelsmyke slaget, mye pga alle gulrotbitene i suppa.
Suppa ble servert med pesto- og avocadosnurrer. Kjempegode med mye smør.
Til 4 små porsjoner brukte jeg
- 200 g rødløk
- 30 g hvitløk
- 450 g gulrot
- 800 g friske tomater
- 1 boks hakkede tomater (400 g)
- 1 potte basilikum
- 1,5 dl olivenolje
- 4 dl vann
- smak til med salt
Jeg hadde alt uten olivenolje, vann, salt og de allerede hakkede tomatene (fra boksen) i en foodprosessor og finhakket alt. Deretter hadde jeg nesten alt (inkludert vann, olje og hakkede tomater, men ikke saltet) i en kjele. Dette kokte i 30 minutter. Deretter brukte jeg stavmikseren for å mose suppa mest mulig, men som nevnt ovenfor, var dette ikke noen fløyelsmyk suppe.
Smak til med salt.
Vil du også servere denne suppa sammen med pesto- og avocadosnurrene, må du begynne med deigen til disse først.