Det kan kanskje virke som om det går mye i pasta her i huset. Det gjør det. 🙂
Vi er glade i pasta, og spiser det like gjerne til middag på en tirsdag, som i en helg. Men har vi det i helgen, er det gjerne med ekstra godt tilbehør.
Denne helgen falt valget på fersk Tagliatelle med hjemmelaget heit pastasaus og indrefilet av okse. De som ikke spiste hjemme, angret når de fikk se hva andre hadde hatt til middag her.
Sausen var veldig enkel å lage, og til ca. 6 porsjoner brukte jeg
- 1 liten rødløk
- 5 små fedd hvitløk
- 2 røde chilipepper
- 5 plommetomater
- 200 gr gulrot (2 stk.)
- 1 potte basilikum
- 2 ss tomatpure
- 3 – 4 ss olivenolje
- 1 dl vann
- salt etter ønske (jeg brukte 3 ts Maldon)
Rødløk, hvitløk, chili, tomater, gulrot og basilikum ble kjørt i foodprosessoren et minutt eller kanskje to. Deretter hadde jeg alt i en kjele sammen med tomatpure, olivenolje og vann. Sausen ble smakt til med saltet til slutt.
Dette ble kokt i 35 minutter. Deretter brukte jeg stavmikseren til jeg fikk ønsket konsistens.
Resultatet etter en runde med foodprosessoren.