Sushi

Jeg har lenge hatt lyst til å prøve å lage sushi selv, men har ansett dette som noe veldig vanskelig, og har derfor ikke begitt meg ut på det. Men, det var inntil jeg var på sushikurs i regi av Lofoten. De har kommet med en fersk sushiris, og dermed skulle det vise seg at å lage sushi var lekende lett. I tillegg lærte jeg at sushi betyr «på ris», og da var også begrensingen til fisk og ris borte. Nå var det fritt fram til å leke seg som man selv ønsker.

Minstemann i huset er allergisk mot fisk, og derfor lagde jeg biff på ris (på ris = sushi) til ham. Vi andre fikk med fisk; Nigiri og Maki. Til dessert ble det Maki riskrem. Joda, det gikk an 🙂

Da risen nesten er klar til bruk, og den tyngste jobben med den allerede er gjort, gjenstår bare den morsomste jobben; å kreere biter med de gode smakene som du liker.

Nigirbitene ble lagd med laks toppet med ørretrogn og gressløk, eller røkt ørret. Under laksen hadde jeg litt soyasaus og ingefær. Tips som vi fikk på kurset var også å smøre litt wasabi på risen før du har på laksen.

Nigiribitene med biff toppet jeg med agurk og gressløk. Disse falt i smak hos minstemann.

Makibitene bestod av agurk, mango og laks, toppet med gressløk og ørretrogn.

Maki riskrem lagde jeg av puré med chili og mango, jordbær og krem, toppet med krem og puréen av chili og mango. Serveres med jordbær.

 

Sushi - Nigiri

Sushi - Maki

Sushi - Nigiri med biff

Maki - Riskrem

Sushisokker? Det er noe man får av å stå ved kjøkkenbenken for å lage godbiter en ettermiddag 🙂

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk