Da en av kollegaene mine kom på jobb med restene av en sjokoladekake i langpanne på mandag og hun fortalte at hun hadde funnet oppskriften på Trines Matblogg, tok jeg hintet; Det var på tide å lage en sjokoladekake i langpanne på bloggen.
I går stod denne kaken ferdig, og jeg ble veldig fornøyd med resultatet.
Oppskrift
Denne myke og saftige sjokoladekaken er lagd i en liten langpanne i str. 27 x 38 cm, og den ble lagd av
- 200 g romtemperert smør
- 100 g hvitt sukker
- 200 g brunt sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 5 romtempererte egg
- 20 g kakao
- 300 g mel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 100 g smeltet sjokolade 70%
- 3 dl kefir
Fremgangsmåte
Smør, sukker og vaniljesukker ble pisket kremete og lyst. Deretter tilsatte jeg ett og ett egg, mens kjøkkenmaskinen gikk. Til slutt hadde jeg i det tørre og det våte (smeltet sjokolade og kefir) om hverandre.
Kaken ble stekt midt i ovnen på 170 grader i 40 minutter.
Avkjøles før kremen has på.
Oppskrift krem
Kremen på kaken ble til underveis, og jeg endte opp med å lage altfor mye. Oppskriften nedenfor er halvparten av hva jeg endte opp med, og det burde være nok til kaken i denne størrelsen.
Kremen ble lagd av
- 1,5 dl kremfløte
- 1 plate kokesjokolade 70%
- 250 g melis
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ss espresso/sterk kaffe
- 50 g romtemperert smør (bør være veldig mykt)
- 50 g romtemperert Philadelphia
Fremgangsmåte
Kok opp kremfløten. Ta kjelen til side og ha oppi sjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet. Avkjøles.
Avkjølt sjokoladekremblanding piskes luftig sammen med melis og vaniljesukker. Etter noen minutter tilsatte jeg resten av ingrediensene litt og litt, mens kjøkkenmaskinen fortsatt gikk. Dette ble en veldig luftig krem.
Etter en dag i kjøleskapet stivnet den, så ha den på den avkjølte kaka mens den fortsatt er luftig.
Jeg likte denne kaken best når den var romtemperert.
Frua hadde brukt ettermiddagen på å bake,
og nå var det tid for henne å smake.
En sjokoladekake så saftig og god,
et prakteksemplar der den stod.
Denne ville nok vekke interessen fra hennes make…
Kakebitene på bildet er pyntet med ekstra krem, frysetørket jordbær (kjøpt på Meny Skedsmokorset), sjokoladebiter og friske jordbær.
Tenker denne kremen også vil være god på toppen av denne kaken
- 150 gr smør (romtemperert)
- 400 gr melis
- 6 gr vaniljesukker
- 320 gr philadelphia med sjokoladesmak
- 8 gr bakekakao
- 1 gr salt
- 200 gr dronning kokesjokolade (smeltet over vannbad)
- 2 ss sterk kaffe
Først pisket jeg smør, melis og vaniljesukker godt. Deretter hadde jeg i resten av ingrediensene i ovennevnte rekkefølge.
Denne kremen har jeg brukt på en annen saftig sjokoladekake.