Jeg gjentar meg selv litt fra forrige innlegg; «Jeg har lenge hatt lyst til å prøve å lage sushi selv, men har ansett dette som noe veldig vanskelig, og har derfor ikke begitt meg ut på det. Men, det var inntil jeg var på sushikurs i regi av Lofoten. De har kommet med en fersk sushiris, og dermed skulle det vise seg at å lage sushi var lekende lett. I tillegg lærte jeg at sushi betyr «på ris», og da var også begrensingen til fisk og ris borte. Nå var det fritt fram til å leke seg som man selv ønsker.»
Nå vet jeg ikke om fantasien min har tatt helt av, men jeg fikk veldig lyst til å lage en dessert med risen, og dermed lagde jeg Maki Riskrem.
Til 16 biter brukte jeg
- stivpisket kremfløte
- frø fra 1/3 vaniljestang
- mango- og chilipuré lagd av 150 g mango og 20 g chilipepper
- 1 pk sushiris fra Lofoten
- sukkerlake av 15 g sukker utrørt i 3 ss kokt vann
- 2 ark sushi Nori
- jordbær
Lag puré av mango og chili. Jeg brukte stavmikseren. Stivpisk kremfløte med sukker. Jeg pisket 3 dl kremfløte med 3 ss sukker og frø fra 1/3 vaniljestang. Jeg brukte ikke alt, men resten av kremen kan brukes til pynting av tallerken el.l.
Varm risen etter anvisning på pakken. Bland sukkerlaken i risen. Legg Nori på en bambusmatte, ha risen utover Norien (dypp gjerne fingrene i vann når du gjør dette), smør litt puré på, ha jordbær og litt krem over og rull sammen. Dette gjøres med to Nori. Del rullen i 8 biter. Bruk en skarp kniv og gjør den ren mellom hver gang du deler. Da blir bitene penest.
Pynt med krem og puré, jordbær og/eller andre bær hvis du ønsker.