Maki Riskrem

Jeg gjentar meg selv litt fra forrige innlegg; «Jeg har lenge hatt lyst til å prøve å lage sushi selv, men har ansett dette som noe veldig vanskelig, og har derfor ikke begitt meg ut på det. Men, det var inntil jeg var på sushikurs i regi av Lofoten. De har kommet med en fersk sushiris, og dermed skulle det vise seg at å lage sushi var lekende lett. I tillegg lærte jeg at sushi betyr «på ris», og da var også begrensingen til fisk og ris borte. Nå var det fritt fram til å leke seg som man selv ønsker.»

 

Nå vet jeg ikke om fantasien min har tatt helt av, men jeg fikk veldig lyst til å lage en dessert med risen, og dermed lagde jeg Maki Riskrem.

 

Til 16 biter brukte jeg

  • stivpisket kremfløte
  • frø fra 1/3 vaniljestang
  • mango- og chilipuré lagd av 150 g mango og 20 g chilipepper
  • 1 pk sushiris fra Lofoten
  • sukkerlake av 15 g sukker utrørt i 3 ss kokt vann
  • 2 ark sushi Nori
  • jordbær

Lag puré av mango og chili. Jeg brukte stavmikseren. Stivpisk kremfløte med sukker. Jeg pisket 3 dl kremfløte med 3 ss sukker og frø fra 1/3 vaniljestang. Jeg brukte ikke alt, men resten av kremen kan brukes til pynting av tallerken el.l.

Varm risen etter anvisning på pakken. Bland sukkerlaken i risen. Legg Nori på en bambusmatte, ha risen utover Norien (dypp gjerne fingrene i vann når du gjør dette), smør litt puré på, ha jordbær og litt krem over og rull sammen. Dette gjøres med to Nori. Del rullen i 8 biter. Bruk en skarp kniv og gjør den ren mellom hver gang du deler. Da blir bitene penest.

Pynt med krem og puré, jordbær og/eller andre bær hvis du ønsker.

 

Maki - Riskrem

Maki - Riskrem

Maki - Riskrem

Maki - Riskrem

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk