Det er spesielt en forrett som går igjen her i huset. Denne fikk jeg første gang servert hos en god venninne, for mange år siden.
Retten består vanligvis av Parmaskinke, Philadelphia og apargestopper. I går følte jeg for å fornye denne, og da falt valget på en litt heitere utgave.
I og med at Matbloggsentralen har en spekeskinke-utfordring med skinken Æra gående, blir denne et av mine bidrag i utfordringen.
Til 6 surrete asparges brukte jeg
- 2 pk aspargestopper
- 6 Æra skinker (1 pk)
- 150 gr ost Philadelphia
- 1 rød chilipepper (små biter)
- 1 fedd hvitløk (små biter)
Philadelphia, chili og hvitløk blandes. Smør ostekremen på midten av hver skinke, og legg en bunt med aspargestopper midt i osten. Rull deretter skinken rundt. Skinken deler seg litt mens du surrer/ruller, men osten hjelper deg med å holde den på plass.
Rullene stekes på 200 grader i 10 minutter.
Denne oppskriften gir mye ostekrem. Den blir derfor mektig, og det holder med en aspargesrull pr. person (etter mitt magemål).