Saftig pai med langtidsmodnet smak

Etter inspirasjonskvelden med Andreas Viestad på onsdag, måtte det bli noe med langtidsmodnet skinke; Æra, til middag i dag.

Jeg har tidligere brukt ferdig paibunn fra Tine, og har vært veldig fornøyd med det, men etter å ha fått spørsmål om hvorfor jeg ikke lager bunnen selv, var det vel på tide på prøve dette.

Etter litt søk på nettet, kom jeg over en paibunn med Kesam på Tine.no. Denne måtte prøves. Jeg fulgte oppskriften, og tilsatte litt ekstra mel samt revet frisk basilikum.

Til bunnen til 7 små paier brukte jeg

  • 60 gr romtemperert smør (Tine med salt)
  • 3 1/2 dl mel + 30 gr (følte det var litt lite med 3 1/2 dl)
  • 1/2 boks Kesam
  • 1 ts salt (kan droppes)
  • 3 ss vann
  • 1 potte basilikum

Jeg kjørte alt uten basilikum i foodprosessoren. Fulgte oppskriften med 3 1/2 dl mel, men følte det ble litt for lite, og tilsatte derfor 30 gr mel til.

Da jeg ikke ble helt fornøyd med innsatsen til min foodprosessor, flyttet jeg deigen over i en bolle og brukte miksmasteren (med eltebladene) og tilsatte revet basilikum for så å blande deigen til jeg ble fornøyd med konsistensen. Deigen ble så satt 30 minutter til kjøling.

Mens deigen stod i kjøleskapet, hurtigtørket jeg 2 skiver av den langtidsmodnete skinken i stekeovnen. Jeg rev skinkene i små biter, stekte dem på 200 grader i 7 minutter, og vips hadde jeg små og sprø biter av skinken til topping av paien.

Jeg hadde fortsatt tid til overs, før 30 minutters nedkjøling av deigen var ferdig, og begynte på fyllet til paiene. Til dette brukte jeg

  • 6 egg
  • 100 gr romtemperert mascarpone
  • 100 gr parmesan i biter
  • 120 gr Æra skinke i biter
  • 30 gr babyspinat i biter
  • 2 fedd hvitløk i veldig små biter
  • 8 cherrytomater i biter

Egg og mascarpone ble vispet godt. Deretter tilsatte jeg parmesan, skinke, spinat og hvitløk, og blandet godt.

Dette lot jeg stå å godgjøre seg, mens jeg hadde paideigen i formene, og stekte dem på 180 grader i 10 minutter. Husk å prikke hull i bunnen med gaffel før du steker dem.

7 klare paibunner ble så fylt opp med skinkefyllet og toppet med cherrytomater i biter. Disse ble deretter stekt i 30 minutter på 180 grader.

Toppes med sprøstekt skinke og pinjekjerner, og serveres med ønsket salat. 🙂

 

Pai med langtidsmodnet smak

 

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk