Surdeigsrundstykker med spelt – grov type

Surdeigsrundstykker med spelt – litt grovere type er en av mange varianter jeg nå har prøvd ut med surdeig. Med det har det blitt endel rykende fersk brødbakst i huset, og her er det ingen som sier nei takk til det.

Av andre ting i tillegg til disse surdeigsrundstykkene med surdeig og spelt som jeg har delt foreløpig, er disse fine rundstykkene.

15 surdeigsrundstykker med spelt – grov type er laget av

  • 400 g speltmel – siktet
  • 200 g speltmel – sammalt
  • 350 g laktosefri yoghurt
  • 150 g surdeigsbrød fra Idun
  • 2 egg
  • 0,5 dl kaldt vann
  • 25 g fersk gjær
  • 3 ss sukker
  • 50 g sesamfrø
  • 30 g smør
  • egg til pensling om du ønsker det

Jeg eltet alt foruten smøret i 10 minutter. Deretter tilsatte jeg smøret og eltet i 5 minutter til.
Deigen hevet i en time. Ferdighevet deig, ble delt i 12 like store deler sånn ca. og så lagt på stekebrettet for litt etterheving i ca. 30 min.

Deigen blir klissete.

Jeg klappet litt speltmel utover surdeigsrundstykkene før jeg satte dem i ovnen. Som du ser av bildet, var jeg ikke nøye med å trille dem runde, så de har fått et rustikt utseende. Jeg liker dem sånn.

Surdeigsrundstykkene ble stekt midt i ovnen på 200 grader i ca. 25 minutter.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Følg Idéfull på Facebook
Følg Mat for 2 på Facebook