Surdeigsrundstykker med spelt – litt grovere type er en av mange varianter jeg nå har prøvd ut med surdeig. Med det har det blitt endel rykende fersk brødbakst i huset, og her er det ingen som sier nei takk til det.
Av andre ting i tillegg til disse surdeigsrundstykkene med surdeig og spelt som jeg har delt foreløpig, er disse fine rundstykkene.
15 surdeigsrundstykker med spelt – grov type er laget av
- 400 g speltmel – siktet
- 200 g speltmel – sammalt
- 350 g laktosefri yoghurt
- 150 g surdeigsbrød fra Idun
- 2 egg
- 0,5 dl kaldt vann
- 25 g fersk gjær
- 3 ss sukker
- 50 g sesamfrø
- 30 g smør
- egg til pensling om du ønsker det
Jeg eltet alt foruten smøret i 10 minutter. Deretter tilsatte jeg smøret og eltet i 5 minutter til.
Deigen hevet i en time. Ferdighevet deig, ble delt i 12 like store deler sånn ca. og så lagt på stekebrettet for litt etterheving i ca. 30 min.
Deigen blir klissete.
Jeg klappet litt speltmel utover surdeigsrundstykkene før jeg satte dem i ovnen. Som du ser av bildet, var jeg ikke nøye med å trille dem runde, så de har fått et rustikt utseende. Jeg liker dem sånn.
Surdeigsrundstykkene ble stekt midt i ovnen på 200 grader i ca. 25 minutter.