Kokossnurr – Klin kokos

Kokossnurr – klin kokos…
Når jeg har noen idéer som bare på prøves ut.

Disse lagde jeg i dag. En kombinasjon jeg har tenkt på et par dager, og som ble veldig god. Mens jeg var i butikken, og tenkte på hvilken ny variant snurr jeg skulle lage, kom jeg over den nye melkesjokoladen med kokos. Det måtte bli klin kokos.

16 kokossnurr – klin kokos ble laget av

 • 430 g mel
 • 1 ss kanel
 • 80 g sukker
 • 1 klype salt
 • 2 dl fingervarm melk
 • 25 g fersk gjær
 • 1 egg
 • 100 g smør romtemperert i biter

I tillegg brukte jeg

 • 200 g melkesjokolade med kokos i biter
 • 50 g kokos
 • 1 pose makronfyll (200 g)
 • 5 ss kokt vann (ifølge anvisning på posen står det 3 ss, men jeg brukte 5 ss)
 • 1 ss kanel
 • Smeltet smør til pensling

Jeg bruker kjøkkenmaskinen.
Ha det tørre i en bolle. Tilsett fingervarm melk, gjær og egg. La kjøkkenmaskinen elte deigen i ca. 10 minutter. Tilsett deretter smøret i biter, litt av gangen. La kjøkkenmaskinen elte inn smøret mellom hver gang. Eltes i ca. 10 minutter til.

La deigen heve i 1 time.

Lag fyllet ved å…
Del sjokoladen i biter.
Bland makronfyllet med 5 ss vann, kanel og kokos.

Kjevle deigen 30 x 50 cm sånn ca. Eller på annen måte om du ønsker det.
Fordel kokosfyll og sjokoladebiter utover. La være å smøre på ca 3 cm langs den ene langsiden.
Rull sammen, og start med langsiden du har fordelt sjoklade på. Del i ønskede størrelser.

Løsne på enden av deigen på hver snurr og dra den bare litt ut igjen, og legg enden over snurren om du ønsker. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett med litt mellomrom mellom. Det gjør ingenting om de hever inni hverandre under stekingen.

La etterheve i en time.

Pensle med smeltet smør og stek midt i ovnen på 200 grader i 20 – 25 minutter.

Jeg penslet også med smeltet smør når jeg tok dem ut av ovnen.

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk