Surdeigsrundstykker med spelt – fin type

Surdeigsrundstykker med spelt – fin type er en av mange varianter jeg nå har prøvd ut med surdeig. Med det har det blitt endel rykende fersk brødbakst i huset, og her er det ingen som sier nei takk til det.

Av andre ting med surdeig som jeg har delt foreløpig, er dette surdeigsbrødet som er av en litt grovere type enn disse rundstykkene. I dag har jeg satt en ny deig, men denne gangen er den lagd uten yoghurten. Den er byttet ut med 2,5 dl kaldt vann (noe som gir totalt 3 dl kaldt vann). Denne deigen skal brukes til to brød.

12 stk. surdeigsrundstykker med spelt – fin type er laget av

  • 600 g speltmel
  • 350 g laktosefri yoghurt
  • 150 g surdeigsbrød fra Idun
  • 2 egg
  • 0,5 dl kaldt vann
  • 25 g fersk gjær
  • 3 ss sukker
  • 50 g sesamfrø
  • 30 g smør
  • egg til pensling om du ønsker det

Jeg eltet alt foruten smøret i 10 minutter. Deretter tilsatte jeg smøret og eltet i 5 minutter til.
Deigen hevet i en time. Ferdighevet deig, ble delt i 12 like store deler sånn ca. og så lagt på stekebrettet for litt etterheving i ca. 30 min.

Deigen blir klissete.

Jeg penslet med egg og strødde over valmuefrø og litt speltmel.

Rundstykkene ble stekt midt i ovnen på 200 grader i 25 minutter.

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk