Surdeigsloff med spelt er bare nok en velsmakende utgave i surdeigsavdelingen min. I tillegg finner du rundstykker både i fin og grov variant, og også et grovere brød.
Disse to loffene er laget av
- 600 g speltmel
- 150 g surdeigsbrød fra Idun
- 2 egg
- 3 dl kaldt vann
- 25 g fersk gjær
- 3 ss sukker
- 50 g sesamfrø
- 30 g smør
- egg til pensling om du ønsker det
Jeg eltet alt foruten smøret i 10 minutter. Deretter tilsatte jeg smøret og eltet i 5 minutter til.
Deigen hevet i en time. Ferdighevet deig, ble delt i 12 like store deler sånn ca. og så lagt på stekebrettet for litt etterheving i ca. 30 min.
Deigen blir klissete.
Jeg klappet utover litt speltmel over loffene før de ble stekt midt i ovnen på 200 grader i ca. 40 minutter.