Scones med tranebær – vaniljesmak og tranebær var en veldig god kombinasjon. Jeg har hatt dem i fryseren, og da jeg var sengeliggende med influensa i begynnelsen av mars, var disse veldig gode å ha. Kjempegod trøstemat for en med liten matlyst.
12 scones ble laget av
- 500 g mel
- 2 ss bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 50 g sukker
- 100 g smør
- 1 egg
- 2 dl kald melk (jeg brukte lettmelk)
- 100 g tørkede tranebær – bløtlagte i kokvarmt vann
Kok opp vann og legg tranebærene i bløt i ca. 30 minutter.
Ha alt foruten tranebærene i en bakebolle og elt sammen. Når deigen er ferdigeltet, har du i tranebærene. Klem av vannet før du har dem oppi.
Jeg brukte en isskje for å fordele deigen på stekebrettet. Lettvint og lite gris.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter.