Gulrotbrød med surdeig og spelt

Gulrotbrød med surdeig og spelt – nok et brød i utgaven «surdeig med spelt» så dagens lys på kjøkkenet. Disse falt også i smak hos mottaker, han med sensitiv mage.

Gulrotbrød med surdeig og spelt – 2 stk. – er laget av

  • 400 g speltmel
  • 200 g havremel
  • 2 egg
  • 1 dl vann
  • 350 g gresk yoghurt
  • 3 ss sukker
  • 50 g smør
  • 25 g fersk gjær
  • 150 g Idun surdeig
  • 150 g revet gulrot

Jeg hadde alt i en kjøkkenmaskin og eltet deigen i ca. 10 minutter. I og med at dette er en ganske bløt deig, har jeg den rett fra bakebollen og i en bakepapirkledd brødform. Deretter lar jeg deigen heve i to timer før jeg steker brødene midt i ovnen på 200 grader i 30 – 40 minutter.

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk