Flammkuchen – potetpizza med veldig tynn bunn

Flammkuchen – potetpizza med veldig tynn bunn som serveres på brødfjøl.

Flammkuchen (flammekake rett oversatt) er en tysk form for pizza, og denne spiste vi noen ganger i løpet av sommerferien vår i Tyskland. Nevnte jeg at det var den aller første ferien vår uten barn?

Av de forskjellige variantene vi smakte, var den med potet, bacon og løk den som falt best i smak. Den måtte prøves når vi kom hjem. Anledningen bøy seg forrige helg.

Bunnen skal være veldig tynn, og utkjevlingen ble et slitsomt prosjekt i varmen, men selv om svetten rant i strie strømmer ga jeg meg ikke. Bunnen skulle bli tynnere enn tynnest. Formen er ikke så viktig. Mine ble avlange og ujevne i  kantene = Rustikk sjarm.

3 bunner Flammkuchen ble laget av

  • 200 g mel
  • 1 dl vann
  • 5 ss olivenolje
  • 1/2 ts salt

Elt alt sammen til en smidig deig.

Deles i like store bunner 3 eller 4 litt mindre og kjevle så tynn som mulig.

Fyllet til denne potetpizzaen bestod av

  • Creme Fraiche
  • Sennep (Dijon)
  • Kokte perlepoteter i biter (du kan bruke vanlige poteter om du vil)
  • Baconbiter
  • Løk i biter
  • Fetaost
  • Revet parmesan

Bland Creme Fraiche og sennep. Du trenger bare litt sennep i forhold til CF. Smak deg fram.
Mengdemessig: Det skal bare være et veldig tynt lag på Flammkuchen.

Kok potetene møre.

Hakk løken. Stek bacon og løk litt til blankt. Husk at dette også skal stekes i ovnen i 15 minutter.

Fordel alt på de tynne bunnene.

Flammkuchen skal stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?