Flammkuchen – potetpizza med veldig tynn bunn som serveres på brødfjøl.
Flammkuchen (flammekake rett oversatt) er en tysk form for pizza, og denne spiste vi noen ganger i løpet av sommerferien vår i Tyskland. Nevnte jeg at det var den aller første ferien vår uten barn?
Av de forskjellige variantene vi smakte, var den med potet, bacon og løk den som falt best i smak. Den måtte prøves når vi kom hjem. Anledningen bøy seg forrige helg.
Bunnen skal være veldig tynn, og utkjevlingen ble et slitsomt prosjekt i varmen, men selv om svetten rant i strie strømmer ga jeg meg ikke. Bunnen skulle bli tynnere enn tynnest. Formen er ikke så viktig. Mine ble avlange og ujevne i kantene = Rustikk sjarm.
3 bunner Flammkuchen ble laget av
- 200 g mel
- 1 dl vann
- 5 ss olivenolje
- 1/2 ts salt
Elt alt sammen til en smidig deig.
Deles i like store bunner 3 eller 4 litt mindre og kjevle så tynn som mulig.
Fyllet til denne potetpizzaen bestod av
- Creme Fraiche
- Sennep (Dijon)
- Kokte perlepoteter i biter (du kan bruke vanlige poteter om du vil)
- Baconbiter
- Løk i biter
- Fetaost
- Revet parmesan
Bland Creme Fraiche og sennep. Du trenger bare litt sennep i forhold til CF. Smak deg fram.
Mengdemessig: Det skal bare være et veldig tynt lag på Flammkuchen.
Kok potetene møre.
Hakk løken. Stek bacon og løk litt til blankt. Husk at dette også skal stekes i ovnen i 15 minutter.
Fordel alt på de tynne bunnene.
Flammkuchen skal stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter.