Entrecôte med ovnsbakte poteter og nøttesmør

Entrecôte med ovnsbakte poteter og nøttesmør – enkle smaker som sammen blir en kjempegod middag for 2 = Stjerne i boka!

Denne retten består av

  • Entrecôte
  • Ovnsbakte poteter
  • Brunet smør = nøttesmør
  • Grønnsaker

Ovnsbakte poteter

Deles i små biter, skylles, pensles i olje og krydres (etter ønske) for så å stekes/bakes i ovnen på 170 grader i ca. 30 – 40 minutter.

Jeg har de skylte potetbitene i en bolle, heller over litt olje og strør over ønsket krydder. Deretter blandes dette godt før jeg har det utover et bakepapirkledd stekebrett.

Nøttesmør

  • 100 g smør eller ønsket mengde
  • Pinjekjerner – ønsket mengde

Jeg smeltet smøret først. Deretter helte jeg alt det smeltede smøret, foruten melkerestene i stekepanna. Smør og pinjekjerner brunes i stekepanna. Ikke bruk for sterk varme. For mørkt smør = ikke så veldig godt.

Grønnsaker

  • Asparges
  • Sukkererter
  • Reddik
  • Gressløk

Kok opp asparges og skyll dem i kaldt vann.
Del sukkererter og reddik i ønskede biter.
Bruk gressløk som pynt.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk