Saftig kylling med potetmos og grønt pluss litt blått og oransje. Prikken over i’en på denne middagen var erte- og hvitvinssausen som jeg serverte ved siden av i kaffekopper. En deilig rett for 2 personer.
Saftig kylling med potetmos og grønnsaker toppet med erte- og hvitvinssaus består av
Kyllingfileter nok til å mette to personer, potetmos og deilig saus.
Potetmos
- 10 poteter (mengden er lagd med tanke på å få litt rester)
- 1 ss smør
- litt melk (bruk litt og litt til du er fornøyd med konsistensen)
- gressløk
- smakes til med salt
Kok potetene møre. Skrell og mos dem sammen med smør og litt melk. Ha i litt og litt til du er fornøyd med konsistensen. Rør inn gressløk og smak til med salt.
Potetmosen la jeg på en seng av spinat formet som en blomst.
Erte- og hvitvinssausen er laget av
- 100 g erter (av den frosne typen)
- 1 dl hvitvin
- 1 dl kremfløte
- 1 ss creme fraiche
Kok opp erter med hvitvin og fløte. Planen var å røre inn litt maizena for å få en litt tykkere saus, men siden jeg plutselig ikke hadde det i skapet på hytta, måtte jeg ty til plan B som viste seg å bli veldig bra.
Jeg brukte creme fraiche til å få en litt tykkere saus.
Jeg brukte stavmikser på sausen før jeg rørte inn creme fraiche.
Prikken over i’en på denne middagen var denne erte- og hvitvinssausen som jeg serverte ved siden av i kaffekopper.
Grønnsaker
- Erter av den frosne typen
- Gulrot i små biter
- Blåbær
Erter og gulrot ble kokt opp og så lot jeg det trekke et par minutter. Jeg lot det stå til ønsket konsistens på gulrøttene.
Blåbærene ble skylt.