Sukkerboller med syltetøy – en annen type berlinerbolle

Sukkerboller med syltetøy – en annen type berlinerbolle.

Mamma var på besøk for noen helger siden, og da sto berlinerboller på programmet. 
Jeg var prosjektleder og å jobbe med varm olje, er noe som jeg absolutt ikke er komfortabel med. Etter bestemte kommentarer fra sidelinjen (engasjert mamma), og et mislykket første forsøk, innså jeg at temperaturen på oljen måtte opp noen grader til.
Det virket som om ingenting skulle gå rette veien med bollebaksten denne dagen for bollene levde sitt eget liv under hevingen = de hevet i hver sin retning og ble høye og skjeve. Etter nok et forsøk på å fritere bollene i oljen, ble de fortsatt ikke gjennomstekte/-kokte, og jeg ga til slutt opp. Det var bare å innse – det ble ikke berlinerboller på oss den helgen, og jeg valgte skuffet å la barndommens gode berlinerboller være med minnene.

Jeg er kjent for å ikke gi opp så lett, og mislykkede forsøk på berlinerboller stekt i olje ga meg bare en mulighet til å prøve å lage disse bollene på en annen måte. Ikke så ille til at det ikke er godt for noe, der altså. Resultatet av nytenkningen ble vanlige boller fylt med syltetøy og/eller vaniljekrem for deretter å dyppe dem i litt smør og deretter sukker = sukkerboller.

Dette fungerte veldig bra, og heretter blir berlinerboller bakt på denne måten her i huset.

Jeg bruke oppskriften til disse vaniljebollene – skikkelig gode boller som ble brukt til årets fastelavnsboller her i huset. Kjempegode boller både med og uten krem.

12 sukkerboller med yoghurt er laget av

  • 500 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 350 g vaniljeyoghurt gresk type
  • 25 g fersk gjær
  • 1 egg
  • 100 g romtemperert smør i biter

Ha alt foruten smøret i en bakebolle og kjør deigen i 10 minutter med kjøkkenmaskinen. Tilsett deretter litt og litt av smøret som eltes inn i deigen. Eltes i 10 minutter til.

Hev deigen i en time.

Trill boller og etterhev i en time.

Stek bollene midt i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter. Husk at steketiden varier med ovnen.

For å få plass til fyllet inni bollene, brukte jeg en tynn pinne (for eksempel en spisepinne). Jeg stakk den inn på siden av bollen og staket plass.
Ha krem eller syltetøy i en sprøytepose og fyll bollene med det du måtte ønske og av hjertens glede.

Dypp bare toppen av bollen i smeltet smør og så i sukkeret. Nytes med øynene lukket og en serviett i nærheten.

Sukkerboller - en litt mer lettvint utgave av berlinerbolle

Sukkerboller - en litt mer lettvint utgave av berlinerbolle

Sukkerboller - en litt mer lettvint utgave av berlinerbolle

Sukkerboller - en litt mer lettvint utgave av berlinerbolle

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk