Julekrans – klippekrans med julesmaker

Julekrans – klippekrans med julesmaker

Deigen til denne julekransen/klippekransen har jeg tatt utgangspunkt i deigen til julesnurrene mine. Hva du ønsker å fylle julekransen med, overlater jeg til deg å bestemme. Jeg valgte marsipan, tranebær, sjokolade og vaniljekrem (litt her og der) som fyll i min julekrans/klippekrans.

Andre eksempler på hva du kan bruke i denne julekransen – klippekrans med julesmaker
Marsipanen kan f.eks. byttes ut med cookiedeig som du kan finne oppskrift på her., makronfyll eller kanskje kransekakemasse m.m.
Tranebærene kan f.eks. byttes ut med rosiner.

Tanker om hull og vaniljekrem:
Jeg klippet store hull på siden. Neste gang klipper jeg flere mindre hull midt oppå. I hvert fall hvis jeg skal gå for å ha litt vaniljekrem i igjen. Jeg valgte å fylle vaniljekremen i de ferdigklippede hullene med sprøytepose. Om jeg klipper flere små hull oppå julekransen, tror jeg at jeg får fordelt vaniljekrem litt mere enn på de få plassene jeg fikk gjort i denne kransen.

Da fyllet er med på å gjøre kransen søt, droppet jeg melis på toppen.

Deigen til julekrans – klippekrans med smak av jul er laget av
 • 450 g mel
 • 50 g sukker
 • 1 klype salt
 • 2 dl fingervarm melk
 • 25 g fersk gjær
 • 1 egg
 • 100 g smør romtemperert i biter
 • ev 1 egg til pensling

Jeg bruker kjøkkenmaskinen.
Ha det tørre i en bolle. Tilsett fingervarm melk, gjær og egg. La kjøkkenmaskinen elte deigen i ca. 10 minutter. Tilsett deretter smøret i biter, litt av gangen. La kjøkkenmaskinen elte inn smøret mellom hver gang. Eltes i ca. 10 minutter til.

La deigen heve i 1 time.

Mens deigen hever forbereder du fyllet som er beskrevet nedenfor.

Kjevle deigen 30 x 50 cm sånn ca. Eller på annen måte om du ønsker det.
Fordel først et tynt lag med utkjevlet marsipan. La det være igjen ca 10 cm langs den ene langsiden som du ikke dekker med marsipanen/fyllet. Deretter smører du cookie-deig utover marsipanen. Fordel til slutt hakket sjokolade og tranebær over cookie-deigen.
Rull sammen, og start med langsiden du har fordelt fyllet på. Del i ønskede størrelser.

Løsne på enden av deigen på hver snurr og dra den litt ut igjen, og tvinn den noen ganger. Dra den deretter over snurren som en beskyttende arm og  legg den under.
Legg julesnurrene på et stekebrett med litt mellomrom mellom. Det gjør ingenting om de hever inni hverandre under stekingen.

La etterheve i en time.

Stekes midt i ovnen på 190 grader i ca. 25 – 30 minutter.

Fyllet består av
 • 100 g hakket tørket tranebær (bløtlagte før hakking)
 • 300 g revet marsipan
 • 100 g melkesjokolade i biter
 • 100 g vaniljekrem (kjøpt)

Kok opp vann og hell dette over den tørkede tranebæra. La stå i ca. 30 min. Hell av vannet og klem av resten av vannet. Gjerne med litt tørkepapir. Hakk/skjær tranebærene i ønsket størrelse.

Hakk sjokoladen i biter.

Kjevle marsipanen tynt med litt potetmel eller maizena. Jeg kjevlet denne ut på et bakeark. Når jeg fordelte den utover julesnurrdeigen, skar jeg den i strimler for bedre tilpassing på deigen.

Vaniljekremen ble sprøytet inn kransen via hullene med sprøytepose. Jeg stakk posen så langt inn jeg fikk den. Det er lettere om tuppen er fylt med kremen, da blir den stivere og lettere å føre inn.

Julekrans - klippekrans med julesmaker

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk