Stekt Portobello med Spinat

Nok en (tilbehørs)rett vi fikk servert på Nyttårsbordet med Matbloggsentralen på Kulinarisk Akademi, var stekt Portobello med spinat. Dette var utrolig godt, og vil komme på bordet vårt ved flere anledninger 🙂

Vi hadde 10 personer til middag for noen uker siden. Til disse lagde vi en middag med grillet indrefilet, stekt rødbeter, ovnsbakte poteter, fløtesaus lagd av soppbuljong og stekt Portobello med spinat. Middagen fikk vi mange gode tilbakemeldinger på 🙂

Til ca. 12 porsjoner (tilbehørsstørrelse) brukte jeg

  • 8 store Portobello (skjæres i skiver)
  • 2 poser spinat á 200 gram (totalt 400 gram)
  • 2 rødløk (hakket)
  • 1 hel hvitløk, ca. 8 fedd +/- (hakket)
  • masse smør (Tine med salt)

Jeg skjærte soppen i skiver, spinaten ble stekt hel (fjern stilken), rødløk og hvitløk ble hakket. Dette er en veldig stor porsjon, men jeg hadde to stekepanner til rådighet, og stekte litt og litt av alt sammen, slik at jeg alltid hadde litt av hvert i stekepannen. Jeg sparte ikke på smøret, så ha det stående framme mens du steker.

Kan tenke meg at dette også er veldig godt på en skikkelig god brødskive, med noen skiver ost under, kanskje.

Portobello

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk