Vi har vært inni en bølge med indiske smaker her i huset, ikke alle like vellykkede, men denne saftige karriburgeren kommer nok flere ganger på menyen.
Burgeren ble servert med mango, lime og koriander og toppet med en dressing lagd av majones, rømme, gurkemeie og sennep. Dressingen var ikke gutta så ivrige etter å smake på, så den lagde jeg kun til meg; En en-porsjons-dressing 🙂
Til 8 saftige burgere brukte jeg
- 400 gr kjøttdeig av svin
- 500 gr karbonadedeig
- 2 eggeplommer
- 3 ss rapsolje
- 20 gr hvitløk
- 100 gr rødløk
- 50 gr chilipepper uten frø
- 1 gr karri
- 50 gr strøbrød
- salt etter behov og smak
Hvitløk, rødløk og chili ble most til puré med stavmikseren.
Bland kjøtt- og karbonadedeig, eggeplommer, rapsolje, ovennevnte puré, karri, strøbrød og salt (mengde etter smak). Jeg brukte først kjøkkenmaskinen, og avsluttet for hånd. Form burgerne og stek på middels/sterk varme. Jeg er alltid redd for at de skal bli rå inni, så jeg lar dem surre noen minutter mer enn jeg sikkert trenger.
Burgerne ble spist med en mangosalat lagd av
- 1 mango i biter
- saften fra 1/3 lime
- en håndfull frisk koriander (hakket)
Blandes og nytes.
Dressingen jeg hadde på lagde jeg av
- 1,5 ss creme fraiche
- 1 ts ekte majones
- 1 ts sennep (Dijon)
- litt gurkemeie (smak deg fram)
Det var bare jeg som spiste av denne dressingen (joda, jeg liker mye dressing:)), så er det flere som skal ha, bør mengden økes.
En annen dressing som jeg kan tenke meg vil smake godt på denne burgeren, er mangodressingen på frukt.no som du finner oppskriften på her.
Jeg lagde hamburgerbrød av denne oppskriften (jeg halverte den).
Puré av hvitløk, rødløk og chilipepper.
Dressing av creme fraiche, majones, sennep og gurkemeie.