Jamie Oliver på 15 minutter = Tove Holter på 30 minutter +.
Jeg har tatt opp noen programmer med Jamie Oliver, hvor han skal lage mat på 15 minutter. Etter å ha lagd en av hans retter, føler jeg at jeg har litt å ta igjen når det gjelder bruk av liten tid…
Denne gangen falt jeg for fristelsen å prøve en karrigryte med stekte blomkål. Han stekte dem i en stekepanne med riller i bunnen. Det har ikke jeg, og her i huset ble blomkålen derfor stekt i en helt vanlig stekepanne.
Til 4 porsjoner (hvis du bare skal spise denne sammen med ris, og ikke noe kjøtt) brukte jeg
- 1 ts karri
- 3 ss olivenolje
- 1 ts sennepsfrø
- 1 ts gurkemeie
- 4 vårløk (i biter)
- 3 fedd hvitløk (i biter)
- 20 gr fersk ingefær (i biter)
- 10 gr rød chilipepper med frø (i biter)
- 10 cherrytomater
- 1 boks kikerter (380 gr)
- 1 boks kokosmelk
- 1 boks (140 gr) ananas i biter (uten juicen)
- 300 gr stekt blomkål i biter
- Ønsket mengde ris (kokes etter anvisning på pakken mens du lager karrigryten)
Mens jeg stekte blomkålen i litt olivenolje, hadde jeg karri, olivenolje, sennepsfrø, gurkemeie, vårløk, hvitløk, ingefær, chili og tomater i en gryte, og lot dette frese litt.
Etter ca. 3 minutter hadde jeg oppi kikertene og kokosmelken og rørte godt mens det kokte opp. Etter 5 minutter tilsatte jeg blomkålen og ananasen og lot gryten koke i 5 minutter til.
Serveres med ris, salat, nan brød eller annet godt som man skulle ha behov for. Jeg for min del, klarte meg fint med ris, denne gryten og en dressing lagd av gresk yoghurt, lime, koriander og salt. Oppskrift finner du her. Nam 🙂
I dag hadde jeg litt rester av denne sammen med stekt Salma til middag. Det var ikke så verst det heller. 🙂
Sånn gryten så ut før kokosmelk, kikerter, blomkål og ananas ble tilsatt.