I helgen hadde vi middag for noen av dem som hjalp mens vi bygde hytta vår.
Mens vi ventet på maten, eller skal jeg si, mens de ventet på maten, serverte jeg ParmaChips med Creme Fraiche og rogn. Dette falt veldig godt i smak, og oppskriften til chipsen finner du her.
Til dessert hadde jeg allerede planlagt å servere ostekake formet som jordbær (oppskrift finner du her), men siden jeg bare hadde forberedt ett bær til hver, og dette var litt lite, måtte jeg finne på noe annet også. Valget falt på ostemousse toppet med friske jordbær.
Lages noen timer før servering, slik at moussen rekker å stivne.
Til 12 akkurat passe porsjoner (små, men store nok etter et godt måltid) brukte jeg
- 4 plater gelatin
- 3 ss kokvarmt vann
- 2 dl stivpisket kremfløte
- 2 romtempererte egg
- 400 gr Philadelphia naturell (ikke lett)
- 3 ts vaniljesukker
- 130 gr sukker
- jordbær (etter ønske)
- sitronmelisse (til pynt)
Jeg la gelatinen i bløt i 15 minutter. Mens den lå i bløt, pisket jeg kremfløten stiv.
Kremen ble satt i kjøleskapet, mens jeg pisket egg, vaniljesukker og sukker godt med K-vispen. Deretter hadde jeg oppi osten, og pisket, fortsatt med K-vispen, i ca. 10 minutter til en kremet konsistens.
Kok opp vann, klem av vannet av gelatinen (som den har ligget i), og rør ut gelatinen i 3 ss kokt vann. Ha dette i ostemassen mens kjøkkenmaskinen fortsatt går. Jeg brukte en spiseskje og hadde litt og litt av den oppløste gelatinen oppi. Til slutt rørte jeg forsiktig inn den stivpiskede kremen i ostemassen for hånd.
Jeg brukte en pose for å få ostemoussen pent oppi glassene.
Topp med friske jordbær i biter og litt sitronmelisse.
Denne desserten er god bare for seg selv. Jeg serverte den som nevnt ovenfor, sammen med et ostekakejordbær, og da dette kom på bordet tok nesten alle opp mobilene sine for å ta bilde. Det var morsomt 🙂
Jeg sparte et bær for bildetaking dagen etter, og jordbæret har mistet litt av fargen og spensten. Det bør altså lages samme dag som det skal nytes.
Eller hva med å legge jordbæret på toppen?
Halvfulle glass klar for friske jorbær.