Sprø Pavlova

Jeg har prøvd meg fram med litt forskjellige Pavlovaer, og mens jeg har holdt på, har jeg lurt på hva som skjer hvis man har i mer Maizena enn bare en spiseskje (som jeg har gjort i de andre oppskriftene). Dette måtte derfor prøves.

Du leser altså ikke feil når du ser mengde Maizena i kaken. Hva blir det neste mon tro…?

Av tilbakemeldinger jeg har fått, skjønner jeg at noen liker at Pavlovaen er spør hele veien, mens andre liker at den er sprø utenpå for så å være seig eller myk inni. Denne er sprø hele veien. Hvis du har på krem ihvertfall et døgn før, kan det nok hende den blir litt seigere.

Oppskrift

Sprø Pavlova

  • 2 eggehviter
  • 1 klype salt
  • 100 g sukker
  • 1 ts siktet vaniljesukker
  • 40 g siktet Maizena
  • 2 ts hvitvinseddik eller bringebæreddik

Fremgangsmåte

Pisk eggehviter og salt til det begynner å skumme. Ha deretter i litt og litt av sukkeret og vaniljesukkeret. Pisk marengsen stiv. Jeg lot kjøkkenmaskinen gå i 7 minutter. Pisk så inn siktet Maizena. Rør til slutt hvitvinseddiken (ikke la deg skremme av lukten) forsiktig inn med slikkepott.

Husk at bollen må være ren og tørr før du begynner marengsproduksjonen.

Fordel marengsen etter ønske. Jeg hadde marengsen i en sprøytepose med en tipp for mønster, og lagde en rund bunn. Denne bunnen ble 21 cm i diameter.

Varm opp ovnen til 160 grader før du setter marengsen inn. Når du setter den inn, senker du temperaturen til 100 grader varmluft. La marengsen stå i 2 timer. Etter 2 timer skrur du av ovnen og lar marengsen avkjøle inni ovnen sammen med den.

Tips: Ikke be mannen passe på kaka i ovnen, da kan det hende man må starte på nytt…

 

Kaken ble toppet med lettvint vaniljekrem/saus, stivpisket kremfløte, friske bær, Jordbær Curd, hakkede pistasjnøtter. Jeg har også oppskrift på Bringebær Curd eller Appelsin Curd hvis det heller skulle friste.

Fordi jeg brukte mer Maizena i denne kaken, ble den veldig sprø. Pynt kaken så lenge før servering som mulig, slik at kremen trekker godt inn i bunnen. Kanskje det hjelper å stikke noen hull i den for å fremskynde inntrekningsprosessen av godsaker, eller du kan bake denne Pavlovaen i stedet for.

 

Den lettvinte vaniljekremen/sausen ble lagd av

  • 1 boks kondensert melk
  • Frø fra ½ vaniljestang
  • 3 eggeplommer

Det kunne sikkert ha blitt godt bare å piske dette til en luftig krem, men jeg valgte å koke opp melken og vaniljefrøene. Deretter skrudde jeg ned varmen og tilsatte en og en eggeplomme under omrøring. Rør godt og sett til avkjøling når du er fornøyd med konsistensen.

Jeg prøvde å piske kremen for å få den luftigere, men det gikk ikke. Jeg skriver krem/saus, for den ble litt tynn, men den ble allikevel god på smak.

 

Pavlova

Pavlova

Pavlova

Pavlova

Pavlova

Kremen på Pavlovaen er hatt på med samme tipp som ble brukt til marengsen. Dermed går kremen i ett med kaken.

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk