Nå har jeg lagd mye forskjellig brød og gjærbakst med hvetemel, så da var det vel på tide på komme med noe med speltmel.
Disse rundstykkene lagde jeg til en kremet fiskesuppe vi hadde til middag her om dagen, og på tross av at de var grovere enn det jeg vanligvis pleier å servere, falt de i smak.
Jeg lagde 18 rundstykker, for når jeg først baker, synes jeg det er greit å bake litt ekstra. Det er jo alltids noen som setter pris på gode rundstykker til kvelds, eller som hamburgerbrød neste dag (oppvarmet i ovnen). Joda, de passet fint til det også.
Oppskrift
Jeg brukte oppskriften til luftige horn som mal, og til 18 rundstykker brukte jeg
- 450 g siktet spelt
- 300 g sammalt spelt
- 1 ss brunt sukker
- 1 ts salt
- 4 dl skummet melk (fingervarm)
- 2 egg
- 100 g smeltet smør
- 50 g fersk gjær
Fremgangsmåte
Smelt smøret og varm melken. Bland det tørre og tilsett væsken, egg og smuldret gjær til slutt. La kjøkkenmaskinen gå i ca. 7 minutter eller til gjæren er oppløst.
La deigen heve i 45 minutter. Rundstykkene ble trillet ut med litt speltmel, overstrødd med mel og stekt på 210 grader i ca. 14 minutter. Jeg valgte å ikke pensle disse med egg, men strø speltmel over for et litt mer rustikk utseeende.
Antall rundstykker kommer an på størrelsen man lager. Denne deigen kan sikkert også brukes til horn.