Fristende blondine – Advarsel; ikke lag denne kaken hvis du er alene og ikke har noen å dele den med… Da kan det hende du ender opp med å spise den opp selv.
Denne kaken er (ifølge mannen min og meg) kjempegod. Har du lyst på en litt annerledes og kjempegod kake som vil bli lagt merke til, anbefaler jeg deg å lage denne enten du skal bake til familie, venner, gode kolleger, skoleavslutning, kakelotteri m.fl.
Oppskrift
Fristende blondine ble lagd i en liten bakepapirkledd langpanne (str. 27 x 38 cm) og den ble lagd av
- 200 g smør
- 300 g hvit sjokolade
- 6 egg
- 200 g brunt sukker
- 200 g mel
- 150 g malte mandler
- 3 ts bakepulver
- 50 g kandiserte ingefær i biter («Stem Ginger in syrup» på glass)
- 20 g sirup fra de kandiserte ingefærene
Fremgangsmåte
Smelt smøret først, og rør deretter inn den hvite sjokoladen i smøret slik at den også smelter.
Pisk egg og brunt sukker godt og luftig. Pisk deretter inn det tørre (mel, mandler og bakepulver) og sjokoladesmøret om hverandre. Pisk ingefærbiter og sirup inn til slutt.
Kaken stekes på 170 grader i 40 minutter.
Jeg serverte disse fristende blondinene med stivpisket krem og karamellisert hvit sjokolade. Stekt hvit sjokolade smaker litt karamell. Den hvite sjokoladen ble stekt på 130 grader i 15 minutter. Denne ble hakket i små biter.
Denne kaken ble lagd i forbindelse med innleggene om meg på hjemmesiden til Norges beste bakst. I tillegg til å være så heldig å få være med på dette på hjemmesiden deres, har de også valgt å bruke meg i annonsen dere i flere blader. Jeg må fortsatt klype meg i armen, for jeg synes jeg har vært utrolig heldig som har fått være med på dette 🙂
Ovenfor ser du bilder tatt med printscreen fra hjemmesiden til Norges beste bakst.
Nedenfor ser du bilder fra fotoshooten.
Bildene av meg er tatt av Mari Svenningsen på oppdrag fra Bremykt steke og bake og bildet av Mari og meg er tatt av Gerardo Rojas Flores.