«Hva er det?», var spørsmålet jeg fikk når jeg hadde det med på jobb sammen med Pavolovaen. Bringebær Curd, bringebærkrem eller bringebærsmør om du vil, er en deilig fløyelsmyk krem som kan brukes som kakefyll, kakepynt eller pålegg. Den gjør seg også godt som tilbehør på kakebordet i festlige anledninger.
Jeg lagde denne to dager før jeg hadde den på Pavlovaen, og det ble noen smaksprøveturer i kjøleskapet…
Denne curden, kremen eller dette smøret om du vil, ble lagd til Pavlova, og fordi jeg skulle ha den litt pent utover kaken, lagde jeg den litt tynnere enn jeg vanligvis ville gjort. Oppskriften jeg brukte til denne curden er inspirert av min oppskrift til Orange Curd som også kan anbefales.
Mengden Curd er nok til å ha på kaka og servere ved siden av, og denne ble lagd av
- 1,5 dl bringebærsaft av 400 g frosne bringebær
- 150 g hvitt sukker
- 50 g brunt sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 6 eggeplommer
- 40 g kaldt smør
- litt rød farge uten smak fra Wilton (kan droppes)
Ta fram rørearmen…
Kok opp bringebærene og sil dem. Jeg fikk ca. 1,5 dl saft som jeg brukte.
Bringebærsaft, sukker (både brunt, hvitt og vanilje) ble kokt opp. Når sukkeret var smeltet skrudde jeg ned varmen og rørte godt inn en og en eggeplomme. Røres over svak-middels varme og til den tykner (5 – 6 minutter). DEN MÅ IKKE KOKE.
Når du er fornøyd med konsistensen, tar du kjelen til side og lar den avkjøle i ca. 15 minutter. Rør inn biter av smøret, litt og litt. Røres til smøret er smeltet inn i curden.
Da jeg ønsket en litt tynnere curd til kaken, brukte jeg litt mer saft til denne curden. Den er derfor nesten litt tyktflytende.
Settes kaldt til det skal brukes.
Her er Pavlovaen jeg brukte den som pynt og tilbehør til.