«Hva er det?», var spørsmålet jeg fikk når jeg hadde det med på jobb sammen med Pavolovaen. Bringebærcurd, bringebærkrem eller bringebærsmør om du vil, er en deilig fløyelsmyk «krem» som kan brukes som kakefyll, kakepynt eller pålegg. Den gjør seg også godt som tilbehør på kakebordet.
Jeg lagde denne to dager før jeg hadde den på Pavlovaen, og jeg må innrømme at det ble noen smaksprøveturer i kjøleskapet…
Denne bringebærcurden, kremen eller dette smøret om du vil, ble laget til Pavlova, og fordi jeg skulle ha den litt pent utover kaken, lagde jeg den litt tynnere enn jeg vanligvis ville gjort. Oppskriften jeg brukte til denne curden er inspirert av min oppskrift til Orange Curd som også kan anbefales.
Mengden Curd er nok til å ha på kaka og servere ved siden av, og denne ble laget av
- 1,5 dl bringebærpuré av 400 g frosne bringebær
- 150 g hvitt sukker
- 50 g brunt sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 6 eggeplommer
- 40 g kaldt smør
- litt rød farge uten smak fra Wilton (kan droppes)
Kok opp bringebærene og sil dem. Jeg fikk ca. 2 dl bringebærpuré som jeg brukte til bringebærcurden.
Bringebærpuré, sukker (både brunt, hvitt og vanilje) ble kokt opp. Når sukkeret var smeltet skrudde jeg ned varmen og rørte godt inn en og en eggeplomme. Røres over svak-middels varme og til den tykner. DEN MÅ IKKE KOKE.
Når du er fornøyd med konsistensen, tar du kjelen til side og lar den avkjøle i ca. 15 minutter. Rør inn biter av smøret, litt og litt. Røres til smøret er smeltet inn i bringebærcurden.
Fordi jeg ønsket en litt tynnere bringebærcurd til kaken jeg lagde den til, skylte jeg frøene i litt vann og brukte det (uten frøene) til å tynne den ut. Jeg brukte ikke mye. Prøv deg fram.
Settes kaldt til det skal brukes.
Her er Pavlovaen jeg brukte den som pynt og tilbehør til.