Snickerskake – liten utgave

Snickerskake – liten utgave

Jeg fikk en mail med spørsmål om oppskriften på kremen til denne kaken var riktig, og selv om jeg var sikker i min sak, måtte jeg allikevel teste den ut. Oppskriften var riktig, og der satt jeg igjen med en kjempegod krem uten kake under. Hva nå?

Jeg lagde røra til snickerskaka og stekte den i muffinsformer, og jeg valgte stor størrelse på formene, men i og med at dette er en mektig kake, holder det å lage mindre størrelser.

Bunnen til denne snickerskaken

  • 4 eggehviter
  • 200 g sukker
  • 200 g Ritz kjeks
  • 200 g peanøtter
  • 1 ts bakepulver

Pisk eggehviter og sukker luftig og stiv, men ikke altfor stiv.

Knus Ritz-kjeks og peanøtter med stavmikser. Bland inn bakepulveret.

Kjeks og nøtteblanding blandes forsiktig inn i eggehviten. Rør, ikke pisk.

Fordeles i muffinsformer (gjerne smurte) og stekes på 180 grader midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Kremen

  • 2 dl kremfløte
  • 300 g melkesjokolade
  • 4 eggeplommer

Kok opp kremfløten. Ta kjelen av varmen og ha i melkesjokoladen. Rør til den har smeltet. Deretter røres eggeplommene inn, en og en. Settes kaldt.

Kald krem piskes stiv før den has på kaken.

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk