Snickerskake – liten utgave
Jeg fikk en mail med spørsmål om oppskriften på kremen til denne kaken var riktig, og selv om jeg var sikker i min sak, måtte jeg allikevel teste den ut. Oppskriften var riktig, og der satt jeg igjen med en kjempegod krem uten kake under. Hva nå?
Jeg lagde røra til snickerskaka og stekte den i muffinsformer, og jeg valgte stor størrelse på formene, men i og med at dette er en mektig kake, holder det å lage mindre størrelser.
Bunnen til denne snickerskaken
- 4 eggehviter
- 200 g sukker
- 200 g Ritz kjeks
- 200 g peanøtter
- 1 ts bakepulver
Pisk eggehviter og sukker luftig og stiv, men ikke altfor stiv.
Knus Ritz-kjeks og peanøtter med stavmikser. Bland inn bakepulveret.
Kjeks og nøtteblanding blandes forsiktig inn i eggehviten. Rør, ikke pisk.
Fordeles i muffinsformer (gjerne smurte) og stekes på 180 grader midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Kremen
- 2 dl kremfløte
- 300 g melkesjokolade
- 4 eggeplommer
Kok opp kremfløten. Ta kjelen av varmen og ha i melkesjokoladen. Rør til den har smeltet. Deretter røres eggeplommene inn, en og en. Settes kaldt.
Kald krem piskes stiv før den has på kaken.