Ostekake med nektaringelé for 2

Ostekake med nektaringelé for 2 – Dessert eller kake – du bestemmer. Denne størrelsen er akkurat passe for de med god plass til dessert, og akkurat litt for stor for de som alltid må si «denne var mektig…».

Denne kaken er rask å lage. Kaker og bilder var ferdig på under en time = ikke verst.

De jeg lagde var ikke så søte, så jeg har økt sukkermengden noe her i oppskriften og så setter jeg mengden jeg brukte i parentes bak. Dette for at du skal kunne velge mellom «ikke så altfor søt» og «litt søtere». Du kan selvfølgelig lage dette enda søtere, men det overlater jeg til deg å bestemme.

Når det gjelder mengde gelatin, har jeg endret den litt i teksten i forhold til den jeg lagde. Jeg brukte egentlig 2 plater gelatin i ostekremmassen, her har jeg økt med 0,5 stk. Dette fordi den med den høyden kaken fikk kunne trengt litt mere støtte, men ikke mye. Lager du flere små kaker = ikke så høye, trenger du fortsatt bare 2 plater.
I nektaringeléen brukte jeg 1 plate. Dette ble for mye = geléen ble for fast i fisken enn det jeg ønsket, og jeg har derfor skrevet 0,5 i oppskriften. Lager du desserten i et glass eller i en bolle, trenger du ikke bruke gelatin i nektarinen = da blir den som en saus.

Jeg brukte ringer som er 7 cm i diameter. Sett disse oppå litt bakepapir og kle dem med plast (stiv plastfilm) = lettere å få kaken ut av ringen.

Denne kaken/desserten kan du lage akkurat som du selv ønsker; lagvis i flere glass, lagvis i en stor bolle, andre smaker, søtere eller som jeg har laget. Ta utgangspunkt i denne og lag din egen.
Skulle jeg lagd denne i glass/bolle, ville jeg bare brukt kjeks, og ikke blandet det med creme fraiche.

Som du skjønner, en veldig allsidig kake/dessert.

Kjeksbunnen til denne ostekaken for 2 er laget av

 • 3 knuste kjeks – Bixit (Glutenfri kjeks = glutenfri kake)
 • 1 ss creme fraiche (bruk litt smør om du heller ønsker det)

Blandes og fordeles nederst i den klargjorte ringen. Prøv å få det tett sånn at det ikke er noen fare for at ostemassen renner ut.

Ostemassen til ostekaken er laget av

 • 100 g Philadelphia
 • 1 dl kremfløte
 • 50 g sukker (jeg brukte 30 g)
 • 1/2 – 1 ts vaniljesukker (jeg brukte 1/2 ts)
 • 2,5 plater gelatin
 • 2 – 3 ss kokvarmt vann

Legg gelatinen i bløt etter anvisning på pakken.

Pisk Philadelphia, kremfløte, sukker og vaniljesukker luftig.

Mens dette piskes, kokte jeg opp litt vann som skal smelte gelatinen.
Klem av vannet på gelatinen og smelt den med 2 – 3 ss kokvarmt vann. Pisk dette godt inn i ostekrem-massen.

Fordeles i ringen og oppå kjeksbunnen. Settes kaldt.

Nektaringelé – lages når ostekremmassen har stivnet (det tar ikke så lang tid)

 • 1/2 plate gelatin
 • 1 nektarin uten skall og stein
 • 30 g sukker (mengden sukker avhenger av hvor sur/søt nektarinen er – jeg brukte 20 g)
 • 0,5 dl vann

Legg gelatinen i bløt etter anvisning på pakken.

Mos nektrinen med stavmikser og kok bitene møre sammen med sukker og vann. Koketiden avhenger av hvor myk/hard nektarinen er. Er den myk/søt, holder det med koking til sukkeret er oppløst. Ta kjelen av varmen.

Klem vannet av gelatinen og rør den inn i nektarinmassen. Avkjøles noe før den helles på toppen av ostemassen. Sett kaldt.

Den skal ikke bli for kald sånn at den stivner før den helles over, og den må ikke være for varm sånn at ostemassen smelter.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk