Saftig eplekake med vaniljekrem

Kjempegod og saftig eplekake med vaniljekrem. Sprø på toppen og myk og deilig inni. Denne kaka gikk raskt unna, og det er flere som gleder seg til denne eplekaka med vaniljekrem står på bordet igjen.

Eplekake med vaniljekrem er laget i en liten langpanne (27 x 38 cm), og den består av

  • 4 egg
  • 300 g sukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 2 dl lettmelk
  • 300 g smeltet smør
  • 450 g mel
  • 1 – 2 ts kanel (du bestemmer hvor mye smak du vil ha av dette) – jeg brukte 2
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 5 epler – 2,5 revne og 2,5 i biter (dette bestemmer du selv)
  • Vaniljekrem som skal fordeles inni kaka – jeg brukte av typen kjøpt – ca. 500 g/1/2 liter
  • sukker og kanel på toppen av kakerøra før den går i ovnen

Smelt smør og avkjøl mens egg, sukker og vaniljesukker piskes lyst og luftig.
Tilsett melk, det tørre (mel, bakepulver og natron) og smeltet smør om hverandre. Piskes godt.

Skrell eplene, riv dem og del dem i biter. Has oppi røren.

Røren helles i en godt smurt eller bakepapirkledd form.

Ingen eplekake uten vaniljekrem – Fordel vaniljekremen rundt omkring inni kakerøren.
Jeg brukte en sprøytepose til dette formålet.
Strø over kanel og sukker på toppen av eplekaken.

Eplekaken ble stekt midt i ovnen på 180 grader i 55 minutter. Følg med de siste minuttene. Mulig den trenger kortere tid i din ovn.

Når man har lyst på noe ekstra godt – Det kan informeres om at lun eplekake med vaniljekrem smakte veldig godt med iskrem og karamellsaus på toppen.

Tove med Saftig Eplekake med vaniljekrem

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?