Kjempegod og saftig eplekake med vaniljekrem i liten langpanne, som er sprø på toppen og myk og deilig inni. Kaka gikk raskt unna, og det er flere som gleder seg til denne eplekaka med vaniljekrem står på bordet igjen.
Denne saftige eplekaken er stekt i en liten langpanne (ca. 30×40 cm).
Saftig eplekake med vaniljekrem er laget av
- 4 egg
- 300 g sukker
- 3 ts vaniljesukker
- 2 dl lettmelk
- 300 g smeltet smør
- 450 g mel
- 1 – 2 ts kanel (du bestemmer hvor mye smak du vil ha av dette) – jeg brukte 2
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 5 epler – 2,5 revne og 2,5 i biter (dette bestemmer du selv)
- Vaniljekrem som skal fordeles inni kaka – jeg brukte av typen kjøpt – ca. 500 g/1/2 liter
- sukker og kanel på toppen av kakerøra før den går i ovnen
Smelt smør og avkjøl mens egg, sukker og vaniljesukker piskes lyst og luftig.
Tilsett melk, det tørre (mel, bakepulver og natron) og smeltet smør om hverandre. Piskes godt.
Skrell eplene, riv og del dem i biter, og ha både revne epler og eplebitene oppi røren.
Røren helles i en godt smurt eller bakepapirkledd langpanne.
Vaniljekremen til denne deilige eplekaken
Vaniljekremen jeg brukte er fra butikken.
Fordel vaniljekremen rundt omkring inni kakerøren (En sprøytepose er veldig fint til dette formålet, og strø kanel og sukker på toppen av eplekaken før den settes i ovnen.
Kaken ble stekt midt i ovnen på 180 grader i 55 minutter. Følg med de siste minuttene, for det er mulig den trenger kortere/lengre tid i din ovn.
Når man har lyst på noe ekstra godt… Det kan informeres om at lun eplekake med vaniljekrem smakte veldig godt med iskrem og karamellsaus på toppen.
8 hendelser på “Saftig eplekake med vaniljekrem”
Takk for tipset med vaniljekrem
Det skal jeg prøve neste gang jeg baker eplekake.
Hilsen Marte-Berit
Bare hyggelig, Marte-Berit. Håper det vil falle like godt i smak som det gjør hos oss.
Denne høres deilig ut skal prøves ja.
Stas å være til inspirasjon, Vigdis. 🙂
Leser at eplebitene has oppi røren men jeg kan ikke se hvor du putter de revne eplene hen?
Alt skal i røra. Har endret på oppskriften nå. Takk for at du gjorde meg oppmerksom på det.
Fantastisk oppskrift har nå brukt pærer og vaniljekrem i kaka
Ble fantastisk litt annen smak enn med epler har pærer i hagen så måtte prøve
Så hyggelig å høre, Mari-Ann, og tusen takk for spennende tips med pærer.